U TIJEKU JE REKONSTRUKCIJA NERAZVRSTANE CESTE ŠAGUDOVEC – SEKIREVO SELO, VRIJEDNA 2,1 MILIJUN KUNA

BLIŽE I SIGURNIJE: “Kada se obnovi ova cesta, djeca iz Šagudovca moći će ići u školu na području Gornje Stubice”

Objavljeno: 09.10.2018. zagorjeinternational

Započeli su radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste i oborinske odvodnje Šagudovec – Sekirevo Selo u općini Gornja Stubica. Izvođač je poduzeće Niskogradnja Hren d.o.o., a vrijednost radova je 2.122.154 kuna. Gradilište su obišli općinski načelnik Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc, s predstavnicima izvođača i nadzornim inženjerom.

Povezivanje naselja

– Radi se o projektu kojim će se omogućiti povezivanje dvaju naselja na području općine –  Šagudovca i Sekirevog Sela te približavanje naselja Šagudovec centru općine. Na navedenoj dionici nalazi se i nekoliko aktivnih OPG-ova. A vrlo bitan razlog rekonstrukcije navedene ceste je i taj da bi tada djeca iz Šagudovca, koja u ovom trenutku polaze osnovnu školu na području druge jedinice lokalne samouprave imala mogućnost i priliku polaziti osnovnu školu na našem području – ističu iz Općine.

Sufinanciranje EU fonda

Navedeni projekt Općina Gornja Stubica prijavila je na operaciju 7.2.1. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta, Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima – Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. te se isti financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Udio sufinanciranja Europske unije iznosi 85 posto, a Republike Hrvatske 15 posto. Radovi bi trebali završiti u roku devet mjeseci. (ib)

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba