U nedjelju je u Mariji Bistrici održano tradicionalno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Nakon što su vojni i policijski kapelani ispovijedali hodočasnike, ove je godine kao novitet uvedena molitva Gospine krunice, kojom je počeo program, piše Radio Marija Bistrica. Nakon dolaska pješačkog ešalona, svečanog i počasnog dijela na prostor Crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predviđen, euharistijsko slavlje predslavio je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan,u zajedništvu s biskupima mons. Petrom Palićem i mons. Jurajem Jezerincem, kao i brojnim vojnim i policijskim kapelanima i dekani,a te ostalim svećenicima.

I ove su godine Majci Božjoj Bistričkoj, u prisutnosti trojice ministara u Vladi HR – Damira Krstičevića, Tome Medveda i Davora Božinovića, hodočastili brojni pripadnici svih rodova hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, kao i branitelji i članovi njihovih obitelji, zatim stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Mons. Bogdan je na početku misnog slavlja pozdravio i izaslanike predsjednice RH, predsjednika Sabora RH i Vlade RH, ministre, članove ostalih ministarstava, saborske zastupnike, predstavnike političkih i civilnih vlasti, kulturnih ustanova i udruga proizašlih iz domovinskog rata.

Inače, na hodočašće je iz BiH stiglo 50 pripadnika OS BiH, a 13. godinu zaredom, časnici, dočasnici i vjernici iz vojne kapelanije Sv. Ilije proroka iz Petrinje, njih 29 u Mariju Bistricu su stigli pješice. Isto su učinili i članovi Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” i to po sedmi puta, pješačeći od ratne baze Specijalne jedinice u Zlataru, a sve su uveličali i Orkestar OS RH i Klapa HRM Sv. Juraj. Nakon mise uslijedila je pobožnost Križnog puta na bistričkoj Kalvariji, koju je također predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.