PRVENSTVO HRVATSKE U POLUMARATONU

AK Zabok viceprvak Hrvatske, pojedinačno Nikola Špoljar ukupno treći

Objavljeno: 06.10.2018. ivanabelosevic

Održan je treći Požeški polumaraton koji je ujedno bio ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Član atletskog kluba Zabok Nikola Špoljar je u poretku muškaraca zauzeo treće mjesto s vremenom 1:13:27 i treće mjesto u MS kategoriji, iza dva predstavnika iz AK Agram. Mario Špoljar je zauzeo šesto mjesto, a Matija Grabrovečki je u kategoriji M40 bio sedmi. Od ostalih muških predstavnika Alen Čretni se plasirao na 15. Mjesto, Damir Hršak je bio 17. Ivica Gašparić 47. i Sven Šemovčan 56.

Ženska ekipa

Ekipno su Nikola Špoljar, Mario Špoljar i Marija Grabrovečki, postali viceprvaci Hrvatske u polumaratonu, a prvak je AK Agram. Ženka ekipa u sastavu Željka Gašparić, Jelena Brezak i Sanja Loborec zauzela je 7. mjesto u ekipnom poretku.

Željka Gašparić je pojedinačno osvojila 22. mjesto, Jelena Brezak je bila 27., a Sanja Loborec 32. Željka je ujedno bila i prva u kategoriji Ž40, a Jelena 3. u kategoriji Ž35. Četvrta članica Kluba koja je trčala je bila Jelena Miličević, koja se na prvenstvu Hrvatske plasirala na 40. mjesto. Na utrci od pet kilometara Igor Visinski je zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku. Od zagorskih predstavnika, nastupili su još članovi AK Rudolf perešin iz Gornje Stubice, koji su u muškoj konkurenciji ekipno osvojili peto mjesto te AK Oroslavje.

“Zagreb 5×5”

U nedjelju je na “Zagreb Grand Finalu”, petoj u nizu utrka serijala “Zagreb 5×5” duljine pet kilometara, iz AK Zabok nastupio Domagoj Buzjak i od muških predstavnika plasirao se na 12. mjesto.

U Rapcu je održan Valamar trail, nastupilo je gotovo 430 natjecatelja. Na blue stazi, dugoj 31 kilometar nastupio je Marko Gorički. (ib)

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba