Nakon A. Topolovca, i potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh dala ostavku na sve funkcije u HNS-u

U SABORU ĆE BITI NEZAVISNA: “Nisam bila zadovoljna brzinom i projektima koji su bili upereni prema Zagorju”

Objavljeno: 03.10.2018. zagorjeinternational

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh dala je ostavku na sve funkcije u HNS-u, doznaje Dnevnik.hr. U Saboru namjerava biti nezavisan kandidat, i dalje će podržavati vladajuću koaliciju, a prvenstveno će, poručuje, razgovarati s HDZ-om.
Puh je o razlozima svoje odluke progovorila samo za Novu TV.

Prelazak k Bandiću?

– Nisam bila zadovoljna brzinom i projektima koji su bili upereni prema Zagorju, s time da sam ja iz Zagorja, i znamo za sve okolnosti na način na koji smo ušli u koaliciju s HDZ-om, ja sam vjerovala i željela da se to u Zagorju vidi. Nažalost, 16 mjeseci je prošlo, a neke konkretne stvari koje sam očekivala da će poboljšati život mladim ljudima u Zagorju, nisu se dogodile – rekla je Puh.
O mogućnosti njezina napuštanja HNS-a u političkim se krugovima spekuliralo već neko vrijeme. Najprije se, u vrijeme održavanja Tjedna kajkavske kulture u Krapini počelo govoriti da bi zagorska saborska zastupnica uskoro mogla prijeći u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, a govorkanja je dodatno potaknula činjenica da se Puh na Festivalu kajkavskih popevki pojavila kao izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Tada je na pitanje prelazi li zaista Bandićevu stranku, rekla: “Nema nikakve priče o ovome danas. Činjenica je da u zadnje vrijeme pričam i družim se sa svim opcijama jer se srećemo na raznim manifestacijama. Uvijek lobiram za projekte za Zagorje i koristim sva svoja poznanstva za to.”

Ispisao se iz stranke

Prošle srijede mjesto predsjednika Županijske organizacije HNS-a napustio je Anđelko Topolovec, dugogodišnji suradnik Marije Puh, a dan kasnije se i ispisao iz stranke. U intervjuu za Zagorje International, rekao je da su Marija Puh i on oduvijek tandem, no, kako ne može u njezino ime odgovoriti na pitanje hoće li i ona napustiti HNS.
Dnevnik.hr iz stranke je doznao da formalni zahtjev Marije Puh za istupanjem iz HNS-a još nisu dobili.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba