Sutra u Oroslavju prvi Međunarodni festival gljiva

Veliko okupljanje gljivara iz Hrvatske, Slovenije i Japana završit će besplatnom podjelom jela od gljiva građanima i koncertima Cinkuša i Gustafa

Objavljeno: 28.09.2018. JJ

Gljivarsko društvo “Maglen” iz Oroslavja sutra na Oro trgu organizira prvu samostalnu gljivarijadu u svom gradu, pod nazivom “Međunarodni festival gljiva Oroslavje 2018.”.
– Nakon niza gljivarskih susreta po Zagorju, nakon više od sedam godina, odlučili smo napraviti veliko druženje koje će se pamtiti. Gljivari iz Slovenije, naši članovi iz Japana, veliki broj društava iz Zagorja i cijele Hrvatske nakon povratka iz šume moći će uživati u velikoj izložbi gljiva, gljivarskim delicijama, kotliću, gljivama na roštilju, gljivama s jajima te velikoj ponudi proizvoda sa zagorskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na kraju ćemo sve prisutne počastiti, uz veliku pomoć Turističke zajednice i Grada Oroslavja, s dva koncerta, poznatog etna sastava Cinkuši i istarskih Gustafa – poručuju članovi udruge.
Okupljanje gljivara je u devet sati, od 10 do 12 sati trajat će potraga za gljivama u šumi, a u 13 sati počinje izložba. Građanima će se od 14 sati dijeliti rižoto s gljivama i gljive s jajima, a od 14.30 sati gljivarski kotlić. Koncert Cinkuša na rasporedu je od 16 sati, a koncert Gustafa od 20.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba