NA PRVOM DANU OTVORENIH VRATA U NJIHOVIM PROSTORIMA U ĐURMANCU, PREDSTAVILO SE DRUŠTVO OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA KRAPINA

TRAŽE VOLONTERE: “Potrebno je puno ljubavi i snage u odgajanju ovih naših anđela, ali oni nam sve to višestruko vraćaju”

Objavljeno: 28.09.2018. ivanabelosevic

Društvo osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, u svojim je prostorima u Đurmancu po prvi puta organiziralo Dan otvorenih vrata, pod nazivom “Pobijedimo predrasude zajedno“, a sve u prisutnosti brojnih članova i njihovih roditelja.

– Imamo u planu i dalje to organizirati, da se za nas čuje i vidi kako i što radimo. Pripremili smo pjesmu “Dobro mi došel prijatelj“, da nas se čuje, da pozdravimo naše drage goste, kratki govor mene kao nove predsjednice i druženje uz kolače i kavu s gostima – rekla nam je predsjednica Udruge Ljiljana Mužar.

Prvi volonteri

Ona je na toj dužnosti od sredine lipnja i upoznata je s radom Udruge, jer joj je sestra dugogodišnji član.

– Puno sam kroz Udrugu volontirala i ništa mi nije nepoznato. Zahvaljujem se Jasni Vukoja, Štefici Ranički i Vesni Tušek, koje su jako dobro vodile Udrugu i održale ju. Udruga trenutno ima 60 članova, u njoj ima svakodnevno ima posla, s članovima se treba baviti stalno. Daljnji planovi su da se širimo, da što više ljudi dođe k nama, da dobijemo više volontera. Danas smo tako dobili prve volontere za ovu godinu. Imamo primjerice članove koji ne dolaze na druženja i tu nam je želja da se i oni uključe sa svojim roditeljima, da i njima bude lakše. Trebamo i pomoć zajednice u poboljšanju kvalitete života i zdravlja socijalno isključenih. Isto tako, mi dio sredstava pokušavamo prikupiti našim radom, jer svatko od naših članova ima neke svoje talente i zajedničkim snagama izrađujemo različite predmete na našim radionicama. Potrebno je puno ljubavi i snage u odgajanju ovih naših anđela koji imaju otvoreno srce, s druge strane oni nam sve to višestruko vraćaju. Zahvaljujući trogodišnjem programu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodimo svakodnevno poludnevni boravak za članove i na tom programu zaposlene su tri stručne djelatnice – zaključila je Ljiljana Mužar.

Bolja kvaliteta života

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek Udruzi je poklonila košaru s voćem i slatkišima.

– Društvo osoba s intelektualnim teškoćama Krapina je izuzetno vrijedna Udruga koja okuplja ne samo članove iz Krapine, nego iz cijele naše županije. Kroz različite aktivnosti već dugi niz godina nastoji poboljšati kvalitetu života svojih članova, a posebno kroz dnevni boravak ovdje u Đurmancu. Mogu im čestitati na tome. Krapinsko – zagorska županija preko natječaja svake godine vrlo dobro ocjenjuje njihove projekte i financijski im pomaže. Nadam se da ćemo i dalje imati dobru suradnju i Udruga u nama može vidjeti podupiratelja i suradnika u svojem radu – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek, uz koju je druženju prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba