U organizaciji Vijeća za prevenciju Krapinsko – zagorske županije

U srijedu okrugli stol na temu prevencije samoubojstava i depresije, kao vodećeg javnozdravstvenog problema današnjice

Objavljeno: 24.09.2018. JJ

Vijeće za prevenciju Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, Zavodom za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i Društvom psihologa KZŽ organizira okrugli stol na temu mentalnog zdravlja i prevencije samoubojstva, koji će biti održan u Velikoj galeriji grada Zaboka ove srijede s početkom u 13 sati.

Djeca i mladi

Okrugli stol organizira se povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije samoubojstva (10. rujna) i Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada), u cilju podizanja svijesti o važnosti preventivnih akcija, naročito onih usmjerenih djeci i mladima, zatim očuvanja mentalnog zdravlja, kao i pružanja potpore i podrške osobama u riziku.

Analiza stanja

U sklopu okruglog stola, Policijska uprava krapinsko – zagorska prikazat će analizu stanja i statističke pokazatelje suicida na području KZŽ, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo KZŽ govorit će o depresiji kao vodećem javnozdravstvenom problemu današnjice te će se predstaviti projekt Društva psihologa KZŽ pod nazivom “Edukacija i senzibilizacija djece, roditelja i nastavnika u srednjim školama KZŽ o problemu suicida mladih”. Planiranim predavanjima želi se pridonijeti boljoj percepciji shvaćanja teme koja se zbog predrasuda ili nedovoljne informiranosti ne uočava kao veliki problem današnjice, poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba