ZAGORKE U FINALU KUPA HRVATSKE U ATLETICI ZA KADETE I KADETKINJE

Monika Leljak u bacanju diska osma, Inga Sadaić jedanaesta u brzom hodanju, a Paola Herceg šesta u skoku u dalj

Objavljeno: 24.09.2018. zagorjeinternational

Na riječkoj Kantridi održano je finale Kupa Hrvatske u atletici za kadete i kadetkinje. Prošavši kvalifikacije koje su održane u četiri regionalna centra, po dvanaest najboljih iz svake atletske discipline (osim u hodanju, gdje nema limita natjecatelja) borilo se za ovaj vrijedan trofej. Za Atletski klub Zabok nastupile su Monika Leljak u bacanju diska i Inga Sadaić u disciplini 3000 metara u brzom hodanju. Monika Leljak natjecanje je završila na osmom mjestu, bacivši disk 19,99 metara, što je kraće nego u kvalifikacijama, no ipak za dvije pozicije bolje u ukupnom plasmanu.

Monika Leljak
Monika Leljak

Inga Sadaić je pak odradila odličnu hodačku utrku, oborivši osobni rekord na 3000 metara, koji sada iznosi 19´17˝89´´´. To je mladoj atletičarki bilo dovoljno za 11. mjesto od devetnaest atletičarki koje su nastupile u finalu. Od zagorskih atletičarki, u finalu Kupa nastupila je i Paola Herceg iz Atletskog kluba Agram, koja je s preskočenih 4,77 metara u skoku u dalj osvojila šesto mjesto.
Inače, atletska škola AK Zabok nastavlja s radom pa iz kluba pozivaju djecu od pet do 17 godina i njihove roditelje na besplatne promotivne treninge koje vode licencirani atletski treneri i vrhunski sportaši. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba