U petak su u Zlataru počeli 49. Dani kajkavske riječi

Otvorena izložba, predstavljena zbirka pjesama, a sinoć održana “Noć pod lampašima” u organizaciji KUD-a Belec

Objavljeno: 23.09.2018. zagorjeinternational

U Zlataru su u petak otvoreni 49. Dani kajkavske riječi, otvorenjem izložbe u Galeriji izvorne umjetnosti te promocijom zbirke pjesama Rajka Fureša.
Izložbu i manifestaciju otvorila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, a okupljene je pozdravila i v.d. ravnateljice Galerije, Božena Slunjski, ukratko predstavivši izložbu, koja sadrži 30-ak akvarela i grafika poznatih imena hrvatske naive, iz fundusa Galerije.

400 pjesama

Likovno – književna večer, u organizaciji Udruge “Miljenko Mlakar”, potom je nastavljena promocijom zbirke pjesama Rajka Fureša “Življenju gledeti h uoči”. Kako je rekao autor, zbirka je nastajala pet godina, a uvršten je izbor od 400 do sada napisanih pjesama. U glazbenom programu nastupio je Srećko Blažičko, dok je stihove čitala Renata Minđak.

Revija folklora

U Belcu je sinoć, u sklopu programa pod nazivom “Tu v Belcu sme doma”, održana “Noć pod lampašima”, s revijom izvornog folklora i koncertom Gazdi. Danas u 9 sati održava se šetnja do planinarske kuće, uz vodstvo HPD-a “Belecgrad“, u 12 sati u crkvi sv. Marije Snježne predavanje Ivane Sambolić, u 13 sati pod šatorom kulturno – umjetnički program učenika Osnovne škole Belec i Belečkih mažoretkinja. U 17 sati je na rasporedu koncert Varaždinskih baroknih večeri, a sve završava zabavnim programom uz Fiškale.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba