Među 60-ak sudionika na kontaktnom seminaru međunarodnog karaktera u Slovačkoj, sudjelovali i predstavnici osnovnih škola iz Zlatar Bistrice i Zlatara

Zagorci pred kolegama iz 17 zemalja predstavili projekte svojih škola, a onda ih počastili medenjacima i licitarima

Objavljeno: 22.09.2018. zagorjeinternational

U slovačkoj Bratislavi održan je kontaktni seminar za odgojno – obrazovne djelatnike u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Inclusiveeducation – a road to socialinclusion”. Na seminaru je sudjelovalo oko 60 sudionika iz 17 europskih zemalja, od čega je troje predstavnika bilo iz Hrvatske, a čije su prijave za seminar prihvaćene od strane Agencije za mobilnost i programe EU kao formalno prihvatljive, jer su ispunile potrebne kriterije vrednovanja. Iz Osnovne škole Zlatar Bistrica sudjelovala je Snježana Kovačević, iz OŠ Zlatar Denis Vincek, a iz VI. Osnovne škole Varaždin Martina Špičko.

Predstavljanje škola

Hrvatski sudionici predstavili su svoje škole i zemlju prvog dana seminara na Međunarodnom sajmu prigodno uređenim izložbenim prostorom gdje su kolege iz europskih zemalja mogli upoznati zlatarbistričku školu kao eTwinning i eko školu, pročitati brošure o dosadašnjim školskim projektima i aktivnostima spomenutih hrvatskih škola, saznati više o Krapinsko – zagorskoj i Varaždinskoj županiji, zasladiti se tradicijskom zagorskom poslasticom – medenjacima, kao i hrvatskim bombonijerama, a kućama su mogli ponijeti i licitarska srca.

Umrežavanje

Radni jezik seminara bio je engleski, organizirala ga je slovačka agencija za programe Europske unije SAAIC, a tema je bilo inkluzivno obrazovanje, koje se zasniva na promjeni nastavnog plana i educiranosti nastavnog osoblja, kao i učenika, o čemu su sudionici bili informirani iz predavanja, predstavljanja primjera dobre prakse te sudjelujući u radionicama, čiji je cilj planiranje Erasmus+ KA2 projekta, s temom inkluzivnog obrazovanja. Svrha ovog kontaktnog seminara bila je razmjena dobre prakse u području obrazovanja učenika s posebnim potrebama, umrežavanje i razvoj projektnih ideja, što je dovelo do planiranja projekata između hrvatskih škola i škola iz Italije, Litve, Slovačke, Poljske, Finske, Belgije, Češke i drugih, s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja i jednakih mogućnosti za sve učenike u stjecanju cjeloživotnih kompetencija. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba