U finalu ima mjesta za sedam najboljih

Zagorske kuharice i kuhari, prijavite se i izborite titulu “Chtefa – Zagorskog chefa”

Objavljeno: 20.09.2018. JJ

Krapinsko – zagorska županija je objavila javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje na osmoj manifestaciji “Chtef – Zagorski chef”, koja će se održati u četvrtak, 18. listopada, u Hotelu Well u Termama Tuhelj, a cilj joj je promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Provođenje predselekcije

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje kuharica i kuhara zagorskih ugostiteljskih objekata, a da bi se odabralo sedmero finalista, bit će provedena i svojevrsna predselekcija. Tema ovogodišnjeg “Zagorskog chefa” je zagorska svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe. Predselekcija će se vršiti na način da kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji namjeravaju pripremiti od zadanih namirnica. Tročlano Povjerenstvo odabrat će sedmero kuhara, na temelju njihove inovativnosti i tradicionalno – moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu, odnosno konceptu jela, koji je obavezan dio njihove prijave. Kako stoji u javnom pozivu, svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na “neviđeno”, već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Do 28. rujna

Zainteresirane kuharice i kuhari restorana s područja Krapinsko – zagorske županije svoje prijave mogu dostaviti najkasnije do 28. rujna na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: [email protected]. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 091/32 92 120 i e-mail [email protected]. Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana u kojem kuharica/kuhar radi, recept i opis, odnosno, koncept jela na navedenu temu.
– Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer je naš zajednički cilj čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu – poručuju iz Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba