Svečano obilježen završetak radionica u sklopu programa “Ptiček”

Zagorje dobilo 24 nova mlada čuvara prirode

Objavljeno: 20.09.2018. zagorjeinternational

U Restoranu Zelenjak održana je dodjela potvrda sudionicima ovogodišnje dvodnevne radionice u sklopu programa “Ptiček – program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko – zagorskoj županiji“, kojeg Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije provodi 11. puta.
Ove godine na radionicama su sudjelovala 24 učenika iz šest osnovnih škola – OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Josipa Broza Kumrovec, OŠ Donja Stubica, OŠ Mače, OŠ “Ljudevit Gaj” Mihovljan i OŠ Side Košutić Radoboj. Potvrde je sudionicima uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Radionice su održane 18. rujna na Bedekovčanskim jezerima i 19. rujna na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora, a vodili su ih edukatori sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskih šuma te Geološkog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta.
Svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti širok krug suradnika, a posebno mladih, za razumijevanje, a kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području KZŽ, kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i drugo. Na radionicama je dosad sudjelovalo 238 učenika šestih i sedmih razreda iz svih osnovnih škola na području županije. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba