SUTRA POČINJE BOGATI PROGRAM 49. MANIFESTACIJE “DANI KAJKAVSKE RIJEČI”

U Zlataru će nastupiti Gazde, Maja Šuput i Begini, uz tradicionalne programe “Tu v Belcu sme doma“, “Pajdaško sprehajanje” i Festival dječje kajkavske popevke

Objavljeno: 20.09.2018. zagorjeinternational

U Zlataru sutra počinje bogati program 49. manifestacije “Dani kajkavske riječi”. U Galeriji izvorne umjetnosti u 18 sati bit će otvorenje izložbe “Akvareli i grafike iz fundusa Galerije“, a nakon toga i predstavljanje zbirke pjesama “Življenju gledeti h oči“, autora Rajka Fureša. U Belcu će se održati program pod nazivom “Tu v Belcu sme doma“, u sklopu kojeg će se u subotu u šatoru na igralištu Osnovne škole u 19 sati održati revija folklora “Noć pod lampašima“. Nakon toga slijedi nastup Tamburaškog sastava Gazde. U nedjelju će u crkvi sv. Marije Snježne u 11 sati biti proslavljena sveta misa. U 13 sati u šatoru je na rasporedu kulturno – umjetnički program pod nazivom “Mali kajkavci v Belcu“, u kojem će sudjelovati učenici OŠ Belec, mažoretkinje i gosti.

Old timer show

U ponedjeljak će se u Gradskoj knjižnici održati Večer sa Zvonkom Kudelićem – Žunom i Tomislavom Golubanom. U srijedu u 19 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru bit će koncert Kulturno – prosvjetnog društva “Zlatarjeve“. U četvrtak od 15 sati na rasporedu je izložba gljiva Gljivarskog društva “Medenka“, a u 19 sati u OŠ Ante Kovačića predstava Kerekesh Theatra “Ljubaf“. U petak, 28. rujna, na Trgu slobode u 18 sati, održat će se Old timer i moto show te predstavljanje OPG-ova, udruga i obrta, a u večernjim satima pod šatorom sve posjetitelje očekuje nastup Maje Šuput. U subotu, 29. rujna, na bajerima Vinipotok održat će se Kup u lovu ribe udicom na plovak, u 10.30 sati u OŠ Ante Kovačića na rasporedu je Dječja likovna izložba “Čovjek čovjeku“, a u 12 sati 49. Zbor malih pjesnika.

Izložba tradicijskih jela

Istog dana u 18 sati na Trgu slobode održat će se Izložba tradicijskih jela i rukotvorina. U 19 sati na rasporedu je “Pajdaško sprehajanje – tradicionalna priredba” s etno obilježjima, namijenjena prezentaciji starih zagorskih običaja i zanata koje ekipe natjecatelja prikazuju na prigodno uređenim kolima, konjskim zapregama ili kao organizirane skupine građana. U 22 sata u šatoru se održava koncert Begina. U nedjelju, 30. rujna, održat će se 47. Festival dječje kajkavske popevke, na kojem sudjeluju učenici osnovnih škola s kajkavskog govornog područja i Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba