Prošle je godine tajanstveni grozd pronašao predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a tko će biti ovogodišnji sretnik?

U subotu se na Vinagori otvara 48. izdanje pregradskog “Branja grojzdja”

Objavljeno: 20.09.2018. JJ

Ove subote otvara se 48. izdanje poznate pregradske manifestacije “Branje grojzdja”. S obzirom na to da se prošle godine ona vratila svojim korijenima, koji sežu u daleku 1939. godinu, pa je tako otvorenje upriličeno uz berbu grožđa u vinogradu u Plemenšćini, i ove će se godine otvorenje održati na bregu, također poznatom po brojnim vinogradima, Vinagori. Okupljanje je u 10 sati, u vinogradu kuće za odmor “Wine Hill”. Uz gradonačelnika i saborskog zastupnika Marka Vešligaja, njegovu zamjenicu Gordanu Križanec Ružić, kao i župana Željka Kolara, rukave će zasukati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, članovi Gradskog vijeća, mjesnih odbora te direktori gradskih društava.
Uz glazbu i veselje, za koje će se pobrinuti tamburaši KUD-a Pregrada, održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom. Naime, negdje među trsovima podmetnut će se grozd koji tamo ne pripada, a sretnik koji ga pronađe, osvojit će simboličnu nagradu.
Inače, “Branje grojzdja” lokalna je tradicijska manifestacija čiji je cilj njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa te prikazati tradicijsku kulturu pregradskog kraja. Svake godine, manifestacija je popraćena bogatim edukativnim, turističkim, zabavnim, eno – gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te bilježi visoku posjećenost. Ove godine, posjetitelji će u razdoblju od 22. do 30. rujna moći uživati u čak 45 različitih programa. Organizatori manifestacije su Grad Pregrada i Turistička zajednica područja “Srce Zagorja”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba