Ugradit će se svjetiljke koje će obasjavati cestovnu površinu, a ne privatne objekte i dvorišta

Započinje rekonstrukcija javne rasvjete u Kumrovcu, projekt vrijedan preko 375 tisuća kuna

Objavljeno: 15.09.2018. zagorjeinternational

Započinje rekonstrukcija javne rasvjete u Kumrovcu. Vrijednost ugovorenih radova je 368.580 kuna, plus troškovi stručnog nadzora rekonstrukcije od 7000 kuna. Ugradit će se nova LED rasvjeta, odnosno svjetiljke koje su izrađivane po narudžbi za ovaj projekt, da obasjavaju cestovnu površinu, a ne privatne objekte i dvorišta.

1050 metara

Zamijenit će se ukupno 32 rasvjetna tijela, zamijenit će se i 12 kandelabera u Ulici Josipa Broza, stari temelji će se iskopati i ugradit će se novi temelji za kandelabere, ugradit će se sve nove razdjelnice te električna instalacija, zamijenit će se sva podzemna kabelska i gromobranska instalacija, a novi kablovi položit će se u zaštitne cijevi radi duljeg vijeka trajanja, lakšeg održavanja, zaštite kabela te radi zamjene kabela u budućnosti. Ugradnjom novog kabela u zaštitne cijevi, buduća zamjena podzemne instalacije moći će se obavljati bez potrebe za prokopom cijele trase javne rasvjete. Ukupno će se iskopati 1050 metara novoga rova za polaganje podzemnog kabla, zaštitnih cijevi i uzemljenja od kojih je više od 80 metara prekopa preko prometnica i prilaza. Svi prekopi će se po zatrpavanju, ponovno asfaltirati i dovesti u prvobitno stanje, poručuju iz Općine.

Do 15. listopada

Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete započet će u ponedjeljak, kada je i planirano isključenje javne rasvjete u središtu Kumrovca. Javna rasvjeta cijelog naselja Kumrovec bit će izvan funkcije sve do završetka radova na rekonstrukciji, a planirani završetak je 15. listopada.

Ujedno iz Općine obavještavaju stanovnike naselja Kumrovec, kao i cijele općine te posjetitelje, da je tijekom radova moguće privremeno zatvaranje za promet pojedinih dijelova Ulice Josipa Broza i Ulice Antuna Mihanovića, radi izvođenja radova na iskopu i rušenju stabala. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba