Prosječna plaća u Krapinsko – zagorskoj županiji je 4.444,84 kune, a od 2070 aktivnih tvrtki, 416 isplaćuje plaću veću od tog prosjeka

TOP 50 TVRTKI U KZŽ: Po visini plaće prednjači “Kuna – gora” zanatska zadruga iz Pregrade, “Vetropack” na 11., a OMCO na 37. mjestu

Objavljeno: 15.09.2018. zagorjeinternational

Pitate se kolika je prosječna plaća u Krapinsko – zagorskoj županiji te koje zagorske tvrtke prednjače po plaćama svojih djelatnika? Svi ti podaci sada su dostupni javnosti, zahvaljujući financijskom servisu www.firmoteka.hr, koji je izradio analizu prosječnih plaća u tvrtkama Krapinsko – zagorske županije, na temelju koje je sastavio listu top 50 zagorskih tvrtki po prosječnoj plaći.
Polazna osnova kod izračuna bile su samo aktivne tvrtke koje su predale godišnji financijski izvještaj za 2017. godinu, a obveznice su poreza na dobit. Konkretno, u taj skup spadaju d.o.o., j.d.o.o., d.d. te obrtnici, koji su obveznici poreza na dobit, primjerice, ako im je primitak veći od dva milijuna kuna, ili zapošljavaju više od 15 djelatnika. Iz istraživanja su izostavljene državne institucije, financijske institucije, obrtnici dohodaši, ali i udruge. Dakle, cilj je bio istražiti kakve su plaće u realnom sektoru.
Analiza je provedena na 2070 aktivnih tvrtki, koje zapošljavaju ukupno 21.178 djelatnika. Prosječna plaća u Krapinsko – zagorskoj županiji, prema rezultatima analize, je 4.444,84 kune.
Od 2070 aktivnih tvrtki, 416 isplaćuje plaću veću od županijskog prosjeka. U tih 416 tvrtki, zaposleno je preko 8236 osoba, što znači da 20,10 posto tvrtki daje veću plaću od prosjeka te da 38,89 posto zaposlenih radi u tim tvrtkama.

Pet zaposlenih

Kao što je već spomenuto, na temelju analize, www.firmoteka.hr sastavila je listu top 50 tvrtki u Krapinsko – zagorskoj županiji, prema visini isplaćenih neto plaća, od najveće prema manjim plaćama. Uvjet je bio da tvrtka ima barem pet zaposlenih te da je predala godišnji financijski izvještaj za 2017. godinu.
Na prvom mjestu po visini plaće u Krapinsko – zagorskoj županiji je “Kuna – gora” zanatska zadruga iz Pregrade, s pet zaposlenih. “Kuna – gora” je osnovana 1986. godine, a 2009. godine je proglašena najboljom zadrugom Hrvatske. Kao primarnu djelatnost ističe izradu alata za proizvodnju staklene ambalaže i izradu čeličnih konstrukcija, uz građevinske radove u visokogradnji i završne radove. U sklopu djelatnosti, bavi se i strojnom obradom metala.
Na drugom je mjestu “E-mont montaža d.o.o.”, sa sjedištem u Zaboku, koja kao svoju glavnu djelatnost, ističe proizvodnju metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, a ima 12 zaposlenih.
“InfTec d.o.o.” iz Konjščine drži treću poziciju, a radi se o tvrtki osnovanoj 2015. godine, čija je osnovna djelatnost računalno programiranje, te je ondje prosječno tijekom 2017. godine bilo zaposleno 11 ljudi. Četvrti je “Schiedel proizvodnja dimnjaka d.o.o.”, inače svjetski proizvođač dimnjaka, koji djeluje u više od 30 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je prisutan od 1973. godine. Proizvodnja je smještena u Novom Golubovcu, ali tvrtka pokriva radove po čitavoj Hrvatskoj. Bavi se izradom dimnjaka od tehničke keramike i nehrđajućeg čelika.

Obuka pilota

Na petom je mjestu “Heli Centar Toplice d.o.o.”, moderni centar za obuku i stručno usavršavanje profesionalnih pilota helikoptera, sa sjedištem u Krapinskim Toplicama.
Među prvih deset su još “Eurocomex d.o.o” iz Oroslavja, “Lacuna grupa d.o.o.” iz Svetog Križa Začretja, “MKV – Mont d.o.o.” iz Pregrade, Veterinarska stanica Zlatar Bistrica d.o.o. iz Konjščine i Šamotersko pečarsko keramičarski obrt u vlasništvu Ivana Zrinskog iz Stubičkih Toplica. Od poznatijih tvrtki, “Vetropack Straža d.d.”, koja ima 614 zaposlenih, je na 11. mjestu, Klinika Magdalena na 13., “Einhell Croatia d.o.o.” na 17., “Akromion” na 21., Specijalna bolnica “Sv. Katarina” na 24., Ljekarna Krapinsko – zagorske županije na 25., a “OMCO Croatia d.o.o.”, sa 667 zaposlenih, na 37. mjestu. Podaci o visini plaća poznati su redakciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba