VARAŽDIN DOBIO NOVI AUTOBUSNI KOLODVOR: Projekt vrijedan sedam milijuna kuna, a nositelj investicije Presečki grupa d.o.o. iz Krapine

SIGURNOST, UDOBNOST, SUVREMENOST: Novi kolodvor ima modernu čekaonicu s kafićem, elektro punionicu za automobile, a uređena je i nova šetnica

Objavljeno: 14.09.2018. zagorjeinternational

Grad Varaždin od danas se može pohvaliti novim autobusnim kolodvorom. Radi se o projektu vrijednom sedam milijuna kuna, a nositelj ove investicije je tvrtka Presečki grupa d.o.o., sa sjedištem u Krapini, inače vlasnik tvrtke AP Varaždin d.o.o..
Novo zdanje autobusnog kolodvora izgrađeno je prema visokim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu izvedbu i suvremenu opremu, sukladno uvjetima Konzervatorskog odjela u Varaždinu. Rekonstrukcija i adaptacija ovog modernog objekta, bazira se na temeljima starog autobusnog kolodvora, izgrađenog 1965. godine, koji se nalazi na listi zaštićenih kulturnih dobara.

Zeleni pokrov

– Izvođač radova, “Mipcro” iz Ivanca, obavio je vrlo dobar posao, upravo prema cilju projekta koji jamči sigurnost, dobrobit i udobnost putnika. Da se radi o reprezentativnom javnom prostoru, može se vidjeti na licu mjesta – kažu u tvrtki Presečki grupa.
Putnici će autobuse dočekivati u modernoj čekaonici sa svim prometnim pratećim sadržajima, a tu je i kafić s vanjskom terasom te fast food. Iz zgrade se izlazi na natkrivene perone, a u sklopu zgrade, uređena je prostorija za odmor vozača s čajnom kuhinjom. Krov zgrade ima zeleni pokrov, po želji varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.
– Također, objekt je opremljen elektro punionicom za osobna vozila i s pripremnom infrastrukturom za buduću punionicu autobusa na električni pogon. Poticaj je to ujedno za novi smjer u izgradnji budućih kolodvora i ulaganje u zeleno gospodarstvo i obnovljive izvore energije – poručuje investitor.

Nova rasvjeta

U partnerskom odnosu s Gradom Varaždinom, koji je osigurao sredstva, uz poznati samostanski zid napravljena je nova šetnica, a oko cijelog autobusnog kolodvora postavljena je i nova javna rasvjeta.
– Varaždin, kao jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj, apsolutno je zaslužio ovakav urbani dizajn autobusnog kolodvora za javnu korist svih njegovih građana – zaključuju u tvrtki Presečki grupa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba