Uspjeh zabočkih srednjoškolki na 23. izdanju Filmske revije mladeži u Karlovcu

Među tisuću prijavljenih filmova, u službeni program odabrana su čak tri, čije su autorice učenice iz ŠUDIGO-a

Objavljeno: 13.09.2018. AB

Kratkometražni filmovi u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok selektirani su u službeni program 23. izdanja Filmske revije mladeži u Karlovcu.

Naime, od 2008. godine u sklopu Revije organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu – jedinstven ne samo na području Hrvatske, već i cijele regije. Jer jedini je kriterij za prijavu filma isključivo srednjoškolski status autora. Time je Karlovac postao sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca, odnosno prava srednjoškolska filma meka.

Riječ je o tri zanimljiva filma, koji su se svojim konceptima istaknuli među tisuću prijavljenih filmova. Odabran je kratkometražni animirani film “Motus” Antonije Grofelnik , koji je nastao pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Marine Kanceljak Buhin. Također, plasiran je još jedan kratkometražni animirani film, pod nazivom “Grička vještica” učenica Marije Somek, Marte Dlesk i Petre Sokolić, pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov, koja je bila mentorica i prošlogodišnjoj maturantici Luciji Strugar, čiji je kratkometražni dokumentarni film “Ritual ispijanja kave” također odabran.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba