USPJEŠNO UGAŠEN POŽAR U NEKADAŠNJOJ “DONI“ U GORNJOJ STUBICI, TOČAN UZROK POKAZAT ĆE POLICIJSKI OČEVID

“Srećom, nije izgorio novi poslovni prostor Bravarije Putar, čije je svečano otvorenje u petak, već hala koja je služila kao skladište”

Objavljeno: 12.09.2018. ivanabelosevic

Požar koji je jutros izbio u krugu nekadašnje svjetski poznate tvornice za preradu voća, gornjostubičke “Done”, lokaliziran je te je u tijeku saniranje požarišta.

Obuhvaćen i krov

Kako nam je rekao Siniša Grah, voditelj smjene Zagorske javne vatrogasne postrojbe, uslijed radova koji su se ondje vršili, došlo je do požara hale koja služi kao skladište. Požar je obuhvatio krov i čitavu unutrašnjost.

Inače, prostor bivše tvornice “Dona” dugo je tražio nove vlasnike, a u lipnju je objavljeno kako je napokon pronađeno rješenje. Gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić u današnjem nam je razgovoru potvrdio kako je u tijeku realizacija kupnje prostora “Done” od strane 13 zagorskih poduzetnika i obrtnika, koji bi u taj prostor preselili svoje dosadašnje ili pokrenuli nove proizvodnje. Dodao je i kako bi kupnja trebala biti realizirana do kraja ove godine, ako ne i prije.

Utvrđuje se nastala šteta

– Dobra vijest je i to da se već ovog petka u jednom od prostora nekadašnje “Done” svečano otvara novi poslovni prostor Bravarije Putar, koja se bavi proizvodnjom ALU i PVC stolarije te strojnom obradom metala. Na sreću, taj prostor nije bio zahvaćen današnjim požarom – zaključio je Krizmanić.

Nakon obavljenog očevida trebao bi biti poznat uzrok požara i iznos nastale štete.

FOTO: Policija zaustavlja KZŽ
FOTO: Policija zaustavlja KZŽ
FOTO: Policija zaustavlja KZŽ
FOTO: Policija zaustavlja KZŽ
FOTO: Policija zaustavlja KZŽ
FOTO: Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba