U MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA OBILJEŽENA MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA

Sedamdesetak sudionika uživalo u radionicama, djecu najviše razveselilo puštanje šišmiša u prirodu

Objavljeno: 12.09.2018. zagorjeinternational

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko –zagorske županije, Udruga Tragus i Muzej krapinskih neandertalaca, u prostorijama muzeja po peti su puta obilježili Međunarodnu noć šišmiša. Sudjelovalo je 70-ak djece predškolskog i školskog uzrasta. Radionica je bila edukativno – zabavnog sadržaja, s ciljem da se djeci približi svijet šišmiša te da im se objasni zašto ih je potrebno štititi.

Izrađivanje ukrasa

Radionica je započela predavanjem stručnjakinje za šišmiše Mirne Mazije, na temu “Tajni život šišmiša“, kroz koje je sudionicima radionice pobliže predstavila život šišmiša: njihovu građu, gdje žive, čime se hrane, kako se brinu za mlade, zašto su ugroženi, te kako im možemo pomoći.
Nakon predavanja, sudionici su rješavali kviz s pitanjima vezanima uz predavanje, a tri najsretnija bila su i nagrađena. U kreativnom dijelu radionice, djeca su izrađivala različite ukrase s motivima šišmiša te su bili oslikani šišmiš tetovažama.

Traženje šišmiša

Završni dio radionice odvijao se ispred muzeja, gdje je bila postavljena mreža za hvatanje šišmiša. Objašnjeno im je što je sve potrebno za hvatanje i kako se ono provodi na terenu. Nakon toga, sudionici su prošetali do jezera Dolac, do kojeg su slušali i tražili šišmiše bat – detektorom. Kao iznenađenje, sudionici su sudjelovali u puštanju devet šišmiša, nakon oporavka, natrag u prirodu. Svaki od njih imao je prilike šišmiša vidjeti izbliza te ga dotaknuti. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba