PLES, PJESMA I VESELJE

Na 53. Dječjim Vinkovačkim jesenima nastupile dječje sekcije KUD-ova iz Krapinskih Toplica i Marije Bistrice

Objavljeno: 12.09.2018. JJ

Na ovogodišnjim 53. Dječjim Vinkovačkim jesenima, održanima proteklog vikenda, predstavnik Krapinsko – zagorske županije, temeljem ocjena sa Smotre dječjeg stvaralaštva KZŽ i sukladno izglasanim kriterijima Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, bila je najstarija dječja skupina folklorne sekcije KUD-a “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica.

Zagorski plesovi

Prve večeri izveli su odlično ocijenjenu koreografiju zagorskih plesova pod nazivom “Veselo mi srce igra”, koreografkinje i voditeljice Petre Lovrečić Lončar, uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a. Radi se o djeci od 10 do 14 godina, koja su se, kako nam otkriva njihova voditeljica, vrlo dobro snašla pred brojnom vinkovačkom publikom, kako u izvedbi koreografije, tako i u mimohodu ulicama Vinkovaca, u kojem su sudjelovala čak 62 dječja folklorna društva. Ovogodišnji domaćini KUD-a “Zlatko Baloković”, bili su folkloraši iz, kako oni s ponosom ističu, zagorskog sela u Slavoniji, Jarmine. Radi se o članovima KUD-a “Zvonko Ban”, koji su organizirali domjenak za “Balokoviće” na povratku iz Vinkovaca.

KUD "Zlatko Baloković"
KUD “Zlatko Baloković”
KUD "Zlatko Baloković"
KUD “Zlatko Baloković”
KUD "Zlatko Baloković"
KUD “Zlatko Baloković”

“Stara majka”

Uz KUD “Zlatko Baloković”, na Dječjim Vinkovačkim jesenima sudjelovala je i Dječja folklorna skupina “Kolovrti” KUD-a “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice. Oni su u Vinkovcima izveli koreografiju “Stara majka” – plesovi iz Hrvatskog zagorja. “Kolovrti” su jedna od šest dječjih folklornih grupa folklora u bistričkom KUD-u, koji obuhvaća uzrast od 13 do 15 godina, a u Slavoniji su ih ugostili članovi KUD-a ”Ady Endre” Korog iz općine Tordinci.

 

KUD "Lovro Ježek
KUD “Lovro Ježek”
KUD "Lovro Ježek
KUD “Lovro Ježek
KUD "Lovro Ježek
KUD “Lovro Ježek
KUD "Lovro Ježek
KUD “Lovro Ježek

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba