U Bedekovčini počela provedba projekta “Ostati aktivan, zdrav i sretan u trećoj dobi”

Mladi medicinari iz SŠ Bedekovčina svakog će ponedjeljka održavati besplatne tematske radionice, zdravstvene edukacije i tjelovježbe za starije

Objavljeno: 11.09.2018. JJ

Srednja škola Bedekovčina, u suradnji s Udrugom žena “Jana” iz Poznanovca i Općinom Bedekovčina, pokreće građansku akciju “Ostati aktivan, zdrav i sretan u trećoj dobi”. Financijska sredstva za ovu građansku akciju SŠ Bedekovčina dobila je na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u sklopu njihova natječaja ”Naš doprinos zajednici”. Ravnateljica škole Vera Hrvoj i voditeljica akcije Vinka Vidiček u prostorima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva potpisale su ugovor o dodjeli sredstava.

Društvena uključenost

Akcija ima za cilj poboljšanje kvalitete življenja i društvene uključenosti osoba treće životne dobi, senzibilizaciju mladih i cjelokupne lokalne zajednice o potrebi stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi te poticanje i podržavanje njihove zdrave i aktivne starosti. Kako bi kod starijeg stanovništva osvijestili važnost češćih kontrola, podigli kvalitetu života i pozitivno utjecali na poboljšanje i održavanje tjelesnih sposobnosti, učenici Medicinskog učilišta škole, pogotovo budući fizioterapeutski tehničari, u razdoblju od rujna do studenoga svakog ponedjeljka volonterski će u prostorijama Vatrogasnog  doma u Poznanovcu održavati tematske radionice, zdravstvene edukacije i tjelovježbu.

Psihološka podrška

Planiraju se redovite akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi te razne vrste vježbi primjerene polaznicima akcije. Od edukativnih predavanja pokrit će se teme od dijabetesa, psihološke podrške, do izrade ukrasa i vježbanja mentalnih sposobnosti. Raspored događanja dostupan je na internetskoj stranici Općine Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba