Gradsko društvo Crvenog križa Zabok obilježilo Svjetski dan prve pomoći

Više od 200 osnovnoškolaca učilo kako pružiti prvu pomoć u slučaju prometne nesreće, a organizirano je i mjerenje tlaka i šećera

Objavljeno: 10.09.2018. JJ

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok obilježilo je Svjetski dan prve pomoći nizom raznih aktivnosti, a ovogodišnja tema bila je “Prva pomoć u slučaju prometne nesreće”. Središnja manifestacija održana je na Trgu Ksavera Šandora Đalskog, a prisustvovalo je 210 učenika i učiteljica drugih, petih i sedmih razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, koji su se tom prilikom upoznali s pružanjem i postupcima prve pomoći osobama u slučaju prometne nesreće.

Upućeni liječniku

Prezentaciju pružanja prve pomoći unesrećenim osobama i dijeljenje promidžbenog materijala odradilo je 12 volontera iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, te 10 volontera Kluba mladih GDCK-a Zabok. Građanima je pružena mogućnost kontrole zdravlja, pa je 81 građaninu, uz pomoć dviju volonterki iz Srednje škole Bedekovčina, izmjeren krvni tlak i šećer u krvi, a neki od njih su upućeni svom nadležnom liječniku na daljnju obradu. Djeca su pak osviještena o opasnostima koje vrebaju u prometu, te na mjere prevencije i postupke u slučaju istih.

Plakati i crteži

Svjetski dan prve pomoći obilježen je i u školama, provođenjem radionica, prezentacija, te izradom plakata i crteža na temu “Prva pomoć u slučaju prometne nesreće”.
– Promicanje kulture sigurnosti i prevencija mogu smanjiti ozlijede, te poboljšati šanse za preživljavanje kod nesreća u prometu – poručuju iz GDCK-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba