Evo koji su uvjeti i gdje možete podnijeti zahtjev

Općina Zlatar Bistrica sufinancira troškove prijevoza i nabave udžbenika za srednjoškolce, te školsku kuhinju za osnovnoškolce

Objavljeno: 07.09.2018. zagorjeinternational

Načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić donio je odluku o sufinanciranju prijevoza i nabave udžbenika za učenike srednjih škola u školskoj godini 2018./2019., koji imaju prebivalište na području općine. Uz sufinanciranje troškova prijevoza u dijelu koji se odnosi na jedinicu lokalne samouprave, Općina će pokriti i troškove prijevoza koji bi teretili roditelje, čime su troškovi prijevoza pokriveni u stopostotnom iznosu. Učenici srednjih škola ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 350 kuna.

Do 30. rujna

Uvjet za ostvarivanje prava na sufinanciranje je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području općine Zlatar Bistrica. U slučaju da nije moguće ispuniti uvjet prijavljenog prebivališta na području općine, zahtjevu je potrebno priložiti odgovarajuću dokumentaciju. Zahtjev se može predati do 30. rujna.

Troje ili više djece

U općinskom proračunu planirana su sredstva i za financiranje školske kuhinje za djecu osnovne škole koja imaju prebivalište na području općine. Pravo na financiranje u punom iznosu cijene ostvaruje roditelj, u slučaju da je bilo koji član zajedničkog kućanstva korisnik nekog prava u sustavu socijalne skrbi putem Centra za socijalnu skrb, u slučaju djece ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata te oni koji imaju troje ili više djece koja polaze osnovnu školu, za svu djecu polaznike škole. Pravo na sufinanciranje školske kuhinje u iznosu od 50 posto od mjesečne cijene školske kuhinje ostvaruje samohrani roditelj, roditelj, odnosno, staratelj čiji prihod po članu domaćinstva ne iznosi više od 1250 kuna mjesečno. Zahtjev za financiranje ili sufinanciranje školske kuhinje podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, zaključno do 15. listopada. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba