Iz Općine stigla reakcija na navode na društvenim mrežama, da se u Bedekovčini namjerava graditi spalionica otpada

“Niti smo dobili informacije o namjeri izgradnje spalionice, niti je ona predviđena prostornim planom općine”

Objavljeno: 07.09.2018. zagorjeinternational

Općina Bedekovčina, potaknuta nedavno uočenim aktivnostima na društvenim mrežama, kojima se nastoji uvjeriti javnost kako se u Bedekovčini namjerava graditi spalionica otpada, uputila je službeni upit trgovačkom društvu Tondach d.d., kojim se traži očitovanje o poduzetim ili planiranim aktivnostima prodaje zemljišta u njihovom vlasništvu, a radi izgradnje spalionice otpada. Odgovor iz Tondacha Općina je u cijelosti objavila na svojoj internetskoj stranici.

Nemaju komentara

– Na osnovu Vašeg pisma, službeno Vas obavještavamo, da naše društvo Tondach d.d. nije prodalo, niti vodi bilo kakve aktivnosti u vezi prodaje zemljišta za izgradnju spalionice otpada. Za sada smo u kontaktu radi prodaje tih zemljišta samo s Općinom Bedekovčina. Nemamo komentara na pokrenutu građansku inicijativu, niti ne želimo nagađati odakle im takva informacija. Možemo samo još jednom potvrditi, da nije iz službenih izvora, odnosno naše kompanije – stoji u Tondachovom priopćenju.

Prodaja zemljišta

U Općini Bedekovčina zaključuju kako su još od ožujka ove godine u stalnom kontaktu sa spomenutim trgovačkim društvom, vezano za eventualnu prodaju njihovog zemljišta te da ni u jednom trenutku nisu dobili informacije o namjeri izgradnje spalionice u Bedekovčini niti je izgradnja spalionice otpada na navedenoj lokaciji predviđena prostornim planom općine. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba