U KRAPINI, U SKLOPU TJEDNA KAJKAVSKE KULTURE, ODRŽAN DJEČJI DAN

PREPUN PARK DJECE: Uživali u igraonicama i pričaonicama, a u Festivalskoj dvorani, na 33. Festivalu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“, mali pjevači oduševili publiku

Objavljeno: 06.09.2018. zagorjeinternational

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u krapinskom Parku Matice Hrvatske i Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda održan je Dječji dan.  Program pod nazivom “BalonKAJ“ organiziralo je Društvo naša djeca Krapina.

– Organizirano je ukupno 27 radionica i pričaonica za djecu od predškolske dobi do 12. godine, a djeca od 12. godine nadalje volontiraju sa svojim roditeljima i učiteljima. Iznimno smo zadovoljni, jer ima jako puno djece. Imamo podršku Grada i Županije, obje krapinske osnovne škole i cijele lokalne zajednice. Već se veselimo organizaciji sljedećeg Dječjeg dana i jedva ga čekamo – istaknula je predsjednica DND-a Krapina Gordana Kučinić.

Djeca i roditelji su također iznimno zadovoljni.

“Prekrasan dan”

Desetogodišnja Tea iz Krapine bila je na radionici dekupaža i plesa na svili.

– Najdraži su mi bili okreti u plesu. Jako mi je lijepo i svake godine dođem – rekla je Tea.

Devetogodišnja Lorena bila je na puno radionica.

– Zanimljivo je bilo sviranje bubnjeva, crtanje lica i frizure. Tu sam s prijateljima iz razreda pa smo obišli puno toga – kazala je Lorena.

Mama Martina (36), također iz Krapine, dovela je troje djece.

– Odlično je ovdje u parku, dan je prekrasan i jako je puno djece. Iznimno smo zadovoljni, super je i svake godine dolazimo – dodala je Martina.

18 pjevača

Dječji dan završio je 33. Dječjim festivalom “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“, koji je održan u Festivalskoj dvorani. Svoje umijeće pjevanja pokazalo je 18 mladih pjevača iz Radoboja, Krapine, Lobora, Cestice, Đurmanca, Huma na Sutli, Varaždina, Kneginca, Jesenja, Višnjice i Marije Bistrice, koji su izvodili poznate skladbe s dosadašnjih izdanja Festivala kajkavskih popevki te oduševili mnogobrojnu publiku.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba