Udruga “Sveta Ana” i ove je godine od Ministarstva dobila gotovo 300 tisuća kuna za provedbu projekta “Pomoćnik i ja zajedno”

Zahvaljujući projektu, u ponedjeljak s radom započelo sedam pomoćnica u nastavi u pet zagorskih škola

Objavljeno: 05.09.2018. JJ

Sukladno objavljenoj Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2018./2019., Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je Udruzi “Sveta Ana” – za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, bespovratna sredstva u iznosu od 297.700 kuna za provedbu projekta “Pomoćnik i ja zajedno”.

Značajna oštećenja

Osigurana bespovratna sredstva, sukladno javnom pozivu, bit će utrošena kao naknade za rad sedam pomoćnica u nastavi za učenike s teškoćama, koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi. Ti učenici imaju značajna motorička oštećenja, značajne teškoće u komunikaciji i socijalnim interakcijama, teškoće u intelektualnom funkcioniranju, senzoričke poteškoće povezane s oštećenjem vida ili oštećenjem sluha, te ponašanja koja ih značajno ometaju u funkcioniranju i ugrožavaju njihovu fizičku sigurnost i fizičku sigurnost drugih učenika.

Izjava o partnerstvu

Sedam pomoćnica u nastavi potpisalo je ugovore i u ponedjeljak, prvog dana nove školske godine, počele su s radom. Kod prijave na javni poziv, škole su potpisale izjavu o partnerstvu, tako da će Udruga “Sveta Ana” surađivati s pet škola koje pohađaju učenici kojima je odobreno angažiranje pomoćnika u nastavi: Srednja škola Konjščina, Srednja škola Bedekovčina, Osnovna škola Zlatar Bistrica, Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor te Osnovna škola “Ljudevit Gaj” Mihovljan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba