U ponudi je širok spektar originalnih umjetnina, kao i replika u raznim kompilacijama

“ARS GALLERY”: U Zaboku otvorena autorska galerija poznatog hrvatskog slikara Stjepana Đukića Pište

Objavljeno: 05.09.2018. JJ

U ponedjeljak je u Zaboku otvoren “Ars Gallery”, autorska galerija poznatog hrvatskog slikara Stjepana Đukića Pište. Na svečanom otvorenju, koje je vodio Branko Uvodić, okupilo se mnoštvo prijatelja i poznanika Stjepana Đukića Pište, koji su s velikim zanimanjem razgledali svojevrsnu izložbu umjetnikovih radova, no to je samo manji dio njegovog bogatog opusa.

Uvaženi gosti

Na otvorenje su bili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, koji je dao značajan doprinos u realizaciji Galerije. Bile su tu i druge istaknute ličnosti iz svijeta umjetnosti i kulture – književnik Hrvoje Kovačević, predsjednik Hrvatskozagorskog književnog društva Božidar Brezinščak Bagola, hrvatska esperantistica i esperantska književnica Spomenka Štimec, ravnateljica Muzeja Mimara Lada Ratković Bukovčan, koja je ujedno urednica kataloga za nadolazeću Pištinu izložbu u Mimari, direktor marketinga Muzeja Mimara Siniša Pušonjić, Cvjetko Lež, veliki ljubitelj umjetnosti, pjesnik i osobni slikarev prijatelj, kao i antologijska pjesnikinja Mirjana Mikulec. U glazbenom dijelu programa nastupio je klavijaturist i glazbeni pedagog Jurica Vugrek.

Radno vrijeme

“Ars Galerija” nudi širok spektar originalnih umjetnina, kao i replika u raznim kompilacijama, poput aplikacija na porculanu, muranom staklu, kišobranima, nakitu, grafikama i sl. Smještena je na prvom katu “Blok kolodvora” u Zaboku, na adresi Ulica Matije Gupca 67, a otvorena je radnim danom od 10 do 19 sati te subotom od 10 do 14 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba