ZABOČKI BRANITELJI NA SPORTSKIM IGRAMA I “PEKMEZIJADI“ U SLAVONIJI

Pobjedu u “Alci na slavonski način“ odnijeli Zabočani Horvatin i Kužnar

Objavljeno: 30.08.2018. zagorjeinternational

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok uz potporu Grada Zaboka,  s 18 članova je sudjelovala na braniteljskim sportskim igrama i “pekmezijadi“ u mjestu Duga Međa u Virovitičko – podravskoj županiji. Nastavak je to suradnje braniteljskih udruga UHBDDR Duga Međa i UDVDR Ogranak Zabok koja se odvija već šest godina, a provodi se međusobnim dolascima na sportska druženja. Ove godine u srcu Slavonije uz braniteljske sportske igre na kojima je sudjelovalo 11 braniteljskih udruga u pet sportskih disciplina, održalo se i tradicijsko natjecanje u spremanju pekmeza na kojoj je bilo sedam Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Pekmezijadu i braniteljske igre u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića lokalnih gradonačelnika i načelnika općina otvorio je Virovitičko – podravski župan Igor Andrović.

Natjecanja i nagrade

Prije službenog dijela natjecanja članovi UDVDR Ogranak Zabok i UHBDDR Duga Međa obišli su spomen obilježje hrvatskim branitelja na mjesnom groblju u Zdencima, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te sve žrtve Domovinskog rata.

Posebnost ovogodišnjih braniteljskih aktivnosti dodatno je populariziralo i natjecanje u “Alka na slavonski način“ za koju prigodu su članovi UDVDR Ogranak Zabok posudili svoju postavu alke.

Za sve natjecatelje i goste organiziran je topli obrok, a za najuspješnije natjecatelje i bogate nagrade s netom spravljenim pekmezom od šljiva i palačinkom dugom 100 metara koju su izradile vrijedne ruke žena hrvatskih branitelja iz Duge Međe.

Obilazak  grada Orahovice

Na sportskim borilištima, u Alci su najuspješniji bili Horvatin i Kužnar te su osvojili zlato, dok su  broncu osvojili Jaković i Tišljar, dok je u visećoj kuglani srebrnu medalju osvojio Nikola Kašić.

Članovi UDVDR Ogranak Zabok uz stručno vodstvo, obišli su spomen obilježje Ružica grad i Jezero u njegovoj neposrednoj blizini, gdje je upriličen i svečani ručak uz domaćinstvo gradonačelnice Orahovice Ana-Marije Petin. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba