NAJAVLJENA MANIFESTACIJA “100% ZAGORSKO U RIJECI“, KOJA POČINJE U PETAK

Na Korzu će se predstaviti 47 izlagača, koji će uz tradicionalna jela i pića, posjetiteljima dočarati Zagorje

Objavljeno: 29.08.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija petu godinu zaredom organizira sajamsku izložbu “100% zagorsko u Rijeci”, koja će se održati na riječkom Korzu ovog petka i subote.

U Rijeci je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija. O navedenoj temi govorili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar.

Izvorni proizvodi

Radi se o manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera, na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta KZŽ. Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavljat će 47 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme, hotele te restorane i kulturne ustanove.

Trajanje manifestacije

Ulice Rijeke ispunit će zvuci, mirisi i okusi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke, koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije, bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjenog prikaza špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno – umjetnički program.

Svi zainteresirani, manifestaciju će moći posjetiti u petak od 8 do 22 sata, te u subotu od 8 do 15 sati. (jj)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba