JAVNI POZIV OSNIVAČIMA ŠKOLA ZA SUDJELOVANJE U ŠKOLSKOJ SHEMI

Osigurani besplatni obroci mlijeka, mliječnih proizvoda, voća i povrća za učenike

Objavljeno: 25.08.2018. zagorjeinternational

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je poziv osnivačima škola da se prijave za sudjelovanje u Školskoj shemi – besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda te voća i povrća hrvatskim školarcima. Naime, Ministarstvo od ove školske godine uvodi novi model Školske sheme. Za razliku od prošle školske godine, kada su podnositelji zahtjeva bile škole, u ovogodišnjoj Školskoj shemi to su osnivači školskih ustanova.

Odabir dobavljača

Škole će odabirati dobavljača odnosno kvalitetne proizvode iz najbližeg lokalnog okruženja, a zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi podnosit će osnivači škola. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane.

– Školskom shemom dajemo prednost lokalnim poljoprivrednicima, jer želimo da naša djeca jedu svježu, lokalno uzgojenu hranu. Tako čuvamo radna mjesta u poljoprivredi i razvijamo hrvatsko selo – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji poziva sve škole u Hrvatskoj da se uključe.

Lani 1063 škole

Shema školskog voća provodi se od 2013. godine kada je u njoj sudjelovalo 720 škola i nešto manje od 140.000 učenika od prvog do četvrtog razreda, a voće je isporučivalo 15 dobavljača. U prošloj školskoj godini sudjelovale su 1063 škole, 402.874 učenika i 53 dobavljača, a na raspolaganju je bilo 2,5 milijuna eura. Natječaj za sudjelovanje otvoren je do 25. rujna. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba