Nacional zbog dugovanja izbačen iz 1. HMNL, MNK Jesenje novi prvoligaš!

Predsjednik Draganić: Puno to znači za klub, za našu općinu Jesenje i za cijeli kraj – naša politika će i dalje biti da igraju domaći dečki

Objavljeno: 24.08.2018. AB

Zagrebački Nacional od jučer i službeno nije član 1.HMNL, a njihovo mjesto u elitnom društvu hrvatskog futsala zauzet će Jesenje – javlja Crofutsal.com. Odluka je to Izvršnog odbora HNS-a čija je sjednica održana u Selcu.

Čekala se potvrda

Naime, Nacional Zagreb nije ispunio uvjete za sudjelovanje u natjecanju, a prema propozicijama natjecanja, Jesenje, koje je osvojilo Drugu HMNL Sjever, a u Ligi prvaka drugih liga je završilo iza splitskog Universitasa te u dodatnim kvalifikacijama iza Uspinjače, je klub koji popunjava upražnjeno mjesto. Financijska dugovanja bila su prevelik uteg oko vrata najuspješnijeg hrvatskog kluba ovog desetljeća. Nacional je prošle godine igrao Elitnu rundu Lige prvaka, a 2016. godine je bio na pragu plasmana na Final Four. No, nisu uspjeli podmiriti nagomilana dugovanja, a uz to su u novu sezonu trebali ući s 12 negativnih bodova.
Još prije 10-ak dana u javnost su doprle informacije o ovakvom scenariju, no čekala se sjednica Izvršnog odbora HNS-a kako bi odluka bila i službena.

 

Tako su i u Jesenju po okončanju sjednice i objavi vijesti na svojoj Facebook stranici objavili kako će klub u sljedećoj sezoni igrati u prvoligaškom društvu.

Ostanak u ligi

– Puno to znači za naš klub, ali i za cijeli kraj, za našu općinu Jesenje, za Krapinu i okolicu. Već se neko vrijeme dalo naslutiti da će se priča tako rasplesti te smo mi krenuli u pripreme, što se tiče sponzora i igrača, polako se slagala financijska konstrukcija, a sada je došla i službena potvrda. U sezonu krećemo s istim kadrom, politika kluba je i dalje da igraju samo domaći igrači, mislimo da imamo dovoljnu kvalitetu za Prvu ligu, što smo na neki način i dokazali u izjednačenim utakmicama s Universitasom i Uspinjačom. Kako se od ove sezone primjenjuje novi model natjecanja, pa iz Prve lige na kraju ispadaju čak tri kluba, naš je cilj za prvu sezonu ostati u Prvoj ligi,. Bit će teško, svi će zapeti, pa ćemo morati vrlo ozbiljno krenuti u natjecanje od samog početka, ali vjerujemo da ćemo to i ostvariti – rekao nam je predsjednik MNK-a Jesenje Anđelko Draganić.

Ponosan na uspjeh svojih malonogometaša je i načelnik Jesenja Andrija Ranogajec:

– Malo je za reći da sam ponosan, ovo je povijesni uspjeh. Za našu malu Općinu ovo je uspjeh koji bih mogao usporediti s osvojenim svjetskim srebrom nacionalne vrste. Pohvala svim dečkima u klubu, rade odličan posao. Sport je najveći promotor, podržavam to. Ovo nije uspjeh samo općine, to je regionalna priča, pa pozivam krapinsko – zagorskog župana i gradonačelnika Krapine da se malo više uključe, jer ovo je promocija cijelog Zagorja – rekao je Ranogajec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba