ODLIČNA UVERTIRA ZA SLJEDEĆU NEDJELJU I KONCERT ĐANIJA STIPANIČEVA NA ISTOJ LOKACIJI

TRAŽIO SE STOLAC VIŠE: Gradski puhački orkestar oduševio Krapinčane koncertom u jedinstvenom ambijentu kod Starog grada

Objavljeno: 20.08.2018. Alen Brodar

Gradski puhački orkestar Krapina ove je nedjelje po četvrti put održao koncert kod Starog grada u Krapini. Taj koncert prerastao je u tradiciju, a u jedinstvenom ambijentu publika je mogla uživati u odličnim interpretacijama krapinskih puhača koji su pružili krapinskoj publici poseban glazbeni doživljaj.

– Naš repertoar je raznolik, od zabavne do klasične glazbe, za svakog se pronađe ponešto – rekao nam je Branko Cvrtila, voditelj i dirigent GPO-a Krapina, koji danas broji 40-ak članica i članova, dodajući da je uvijek prekrasno svirati kod Starog grada.

Glazba odzvanja bregima

– Krasno je, u hladovini smo, na brijegu iznad Krapine, a glazba odzvanja širom Krapine i dalje, po bregima se čuje naša glazba – kaže Cvrtila.

Koncertu, koji svake godine privlači sve više publike, pa se ovaj puta tražio i stolac više, su, među ostalima, prisustvovali gradonačelnik Zoran Gregurović, njegov zamjenik Drago Kozina te predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak.

– Moram priznati, kad smo krenuli s idejom da se ovdje napravi koncert Gradskog puhačkog orkestra, da smo malo bili u strahu kako će to biti prihvaćeno, ali eto, drago mi je što je ovdje iz godine u godinu sve više posjetitelja. Također, drago mi je što se vratio život na ovaj lokalitet, ne samo ovim koncertom, kojim je sve počelo, već i obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i ostali događaji. A s projektom “Crna kraljica“, u sklopu kojeg se radi projektna dokumentacija za unutarnje uređenje palasa, pristupnih staza i cijelog okoliša, vjerujem će se kroz nekoliko godina i ovaj lokalitet staviti potpuno u funkciju – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović uoči samog koncerta orkestra koji , uz Krapinske mažoretkinje ima i poseban status počasne protokolarne postrojbe Grada Krapine. – S rezultatima koje naš Gradski puhački orkestar postiže i zbog načina na koji nas promoviraju diljem domovine i u inozemstvu, to su zaslužili – zaključio je Gregurović.

Deep purple

Ovaj je koncert, na kojem su se mogle čuti uspješnice s krapinskog Festivala kajkavskih popevki, ali i filmska glazba te jedan od najvećih hitova hard rockera Deep Purplea “Smoke on the water”, poslužio kao odlična uvertira za sljedeću nedjelju, kada će, povodom 420. obljetnice održavanja Hrvatskog sabora na Starom gradu u Krapini, na istoj lokaciji i prekrasnom ambijentu koncert održati Đani Stipaničev.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba