BOGAT PROGRAM DRUGOG DANA MANIFESTACIJE “PRVI GLAS ZAGORJA”

FEŠTA DO ZORE: Posjetitelji uživali u degustaciji kotlovine, pobjednik ovogodišnjeg natjecanja svetokriška Udruga vinogradara i vinara

Objavljeno: 20.08.2018. JJ

U subotu je u Svetom Križu Začretju otvorena jubilarna 50. manifestacija “Prvi glas Zagorja”. Na dječjem festivalu, održanom prve večeri, predstavilo se 20 mladih pjevača iz raznih krajeva Hrvatske, a prvo mjesto i nastup na Međunarodnom dječjem festivalu u Brežicama osvojila je Josipa Butorac iz Senja. Drugo mjesto pripalo je Luciji Pavlović iz Varaždina, dok je treća bila Elena Brnić iz Zagreba. Sljedećeg dana u jutarnjim satima u Pastoralnoj dvorani održan je šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba Laufer. Turnir je igran u dvije kategorije: juniori i seniori. Sve igrače pozdravili su predsjednik kluba Franjo Vukić i načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos. Nakon odigranih 11 kola, prvo mjesto zasluženo je osvojio Ivan Žaja, ispred Zlatka Svrtana i Roberta Solde. U kategoriji juniora, prvo mjesto osvojio je Roko Jaković, ispred Eme Žegrec i Šimuna Mlinarića. Nagrada u kategoriji juniora za najboljeg domaćeg igrača pripala je Marku Loborecu, koji je u ukupnom poretku bio šesti.

Otvorenje izložbe

U parku Dvorca Sveti Križ Začretje, održano je natjecanje u pripremi kotlovine, na koje se prijavilo 20 ekipa svetokriških udruga i naselja. Natjecanje je i ove godine privuklo brojnu publiku, koja je uživala do ranih jutarnjih sati u jelu koje su natjecatelji tradicionalno besplatno dijelili. Žiri u sastavu Milica Mak, Josip Božić i Božidar Mak imao je vrlo težak zadatak – odabrati pobjedničku kotlovinu. Najbolji su ove godine bili članovi Udruge vinogradara i vinara, drugo mjesto pripalo je ekipi “Dečki z brega”, dok su nagradu za treće mjesto podijelili Puhački orkestar “Ivo Tijardović” iz Ciglenice Zagorske i Vrtlarija Jelenić. Udruga “Djedovina” je pak otvorila izložbu pod naslovom “Knjiga je najjače oružje”. O izložbi je govorila predsjednica udruge Dora Jačmenica Pušenjak, a u ime Krapinsko – zagorske županije, otvorio ju je pročelnik Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ivan Lamot. U glazbenom dijelu programa, nastupio je Tamburaški sastav Kontra band. U župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa održan je koncert sakralne glazbe iz ciklusa Heferer. Posjetitelje je u ime župe pozdravio vlč. Stjepan Sirovec, o ciklusu koncerata i izvođačima govorio je Ivan Lamot, a na koncertu su nastupili Mirta Kudrna na orguljama, tenor Vedran Jurković i sopranistica Dubravka Krušelj Jurković.

Dječji zbor “Cvrkutići”

U osnovnoj školi je održana radionica robotike u organizaciji Zagorskog informatičko – robotičkog kluba, na kojoj je sudjelovalo desetak polaznika. Nakon koncerta Heferera, na pozornici ispred crkve koncert je održao Dječji zbor “Cvrkutići”. Mali i veliki “Cvrkutići” ponovno su razveselili publiku svojom pjesmom, recitacijama i zanimljivim odgovorima na teška pitanja voditelja Danijela Likara. Nakon “Cvrkutića”, na pozornici Trga hrvatske kraljice Jelene, koncert je održao glazbeni sastav Luna band.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba