OTVOREN 50. JUBILARNI PRVI GLAS ZAGORJA U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU

Marko Kos: Za ovo smo se pripremali godinu dana, očekuje naš pregršt događanja koja mogu razveseliti svakoga

Objavljeno: 18.08.2018. ivanabelosevic

U Svetom Križu Začretju počeo je 50. jubilarni Prvi glas Zagorja – Tjedan kulture zabave i športa. Program je počeo tradicionalnim ribičkim kupom za kadete i članove Ribičkog kluba Krap, zatim krenuo je i malonogometni turnir na igralištu s umjetnom travom kod NK Jedinstva. Program na Trgu hrvatske kraljice Jelene, na novoj svetokriškoj pozornici, koncertom je započeo puhački orkestar “Ivo Tijardović” iz Ciglenice Zagorske.  Prvi glas Zagorja svečano je otvoren u 20 sati. Načelnik Marko Kos o jubilarnoj manifestaciji tom prilikom je rekao kako se svetokriški festival odlučio počastiti novom pozornicom i novim okruženjem da bi jednostavno osvježili prvih 50 godina.

Svečano otvorenje

– Prvi glas Zagorja nekada je značio daske koje život znače za mnoge mlade pjevače, jer nije bilo televizije i medija koji bi odradili svoj posao oko promocije. Ovo je i dalje festival, koji može dati nova lica glazbene scene. Sveti Križ Začretje za ovo se pripremao godinu dana i mogu reći da nas u tjedan dan očekuje pregršt događanja, koja mogu razveseliti svakoga, od onih najmlađih do najstarijih – istaknuo je Kos.

Izaslanik premijera i saborski zastupnik Žarko Tušek rekao je da je emotivno vezan za ovaj kraj.

– Godinama prisustvujem ovoj manifestaciji i ona je prekrasna uvertira u događanja koja slijede, ovdje  mislim i na Festival kajkavskih popevki u Krapini. Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi festivala, program je sadržajan i bogat, promovirat će se kajkavska kultura i tradicija – napomenuo je Tušek.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar čestitao je 50. obljetnicu.

– To je jedna manifestacija koja je prerasla okvire Krapinsko – zagorske županije. I ovogodišnji program je sjajan od koncertnih, dramskih, sportskih događanja za svakog ponešto. Već sad kolone automobila dolaze ovdje, posjetitelji uživaju u ovom programu. Udruge na ovom području rade dobro i uz Općinu su glavni organizator i to se ovdje vidi po svemu – naglasio je Kolar.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, također je čestitao na jubileju te dodao kako je ponovno pripremljen bogat program i drago mu je što može prisustvovati ovakvoj manifestaciji, organiziranoj na jednom velikom nivou.

Dječji festival

Maestro i umjetnički ravnatelj festivala Franjo Mraz kazao je da otvaraju malim, dječjim festivalom, koji je osmišljen da bi iz njega crpili pjevače i poticali ih na daljnje obrazovanje kako bi kroz svoje pjevanje i djelovanje te kvalitetu, u budućnosti nastupiti na velikom festivalu.

Nakon otvorenja počeo je dječji festival Prvi glas Zagorja. Iste večeri Svetokriščane i goste zabavlja Zvonko Bogdan i tamburaši.

Nedjeljni program

Sutra će se u pastoralnoj dvorani od 9.30 sati održati tradicionalni brzo – potezni šahovski turnir, u 17.30 u parku dvorca natjecanje u pripremi kotlovine, u Udruzi “Djedovina“ u 18 sati je otvorenje izložbe “Knjiga je najjače oružje“, a u 19 sati u OŠ radionica je robotike, a u Crkvi Uzvišenja Svetog Križa koncert sakralne glazbe iz ciklusa Heferera. U 20.15 na Trgu hrvatske kraljice Jelene koncert će imati dječji pjevački zbor “Cvrkutići“, a nakon njih publiku će zabavljati Luna band.

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba