PREDSTAVLJEN LOGOTIP KOORDINACIJE ŽUPANIJSKIH SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE

Najbolji logotip koji simbolizira savjete mladih napravio je grafički dizajner Dalibor Šumečki iz Lepoglave

Objavljeno: 14.08.2018. ivanabelosevic

U prostorima Hrvatske zajednice županija ovih je dana uručena nagrada za najbolji vizualni identitet Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske. U velikoj konkurenciji pristiglih idejnih rješenja logotipova, najboljim je proglašen onaj grafičkog dizajnera Dalibora Šumečkog iz Lepoglave, a nagradu mu je uručila glavna tajnica Koordinacije, Veronika Kolman.

Prepoznatljivost koordinacije

– Oblik loga su dvije smjernice koje polaze iz središnjeg kruga. Krug bi u ovom slučaju označavao ključnog donositelja odluka, dok bi smjernice predstavljale participaciju i sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka. Oblikom loga i položajem smjernica pokušava se stvoriti oblik slova “K” (riječ Koordinacija)“ – rekao je Dalibor Šumečki.

Kako je objasnila glavna tajnica, ovim će se povećati vidljivost i prepoznatljivost Koordinacije, ne samo među mladima koje savjeti mladih predstavljaju, već i kod donositelja odluka i nadležnih institucija. Ovaj korak bio je nužan uzme li se u obzir činjenica da Koordinacija okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba te ona povezuje kapacitete savjeta, harmonizira njihov način rada i povećava uključenost mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika.

Aktivnosti u zajednici

Podršku radu Koordinacije pruža i Hrvatska zajednica županija kroz praćenje stanja i razmatranje pitanja od interesa za mlade, te predlaganje mjera i aktivnosti na regionalnim razinama usmjerenih na unapređenje stanja mladih. Suradnja Koordinacije i Zajednice formalizirana je potpisivanjem Ugovora o suradnji kojemu je cilj dugoročno stvaranje socijalnih, obrazovnih, kulturnih, materijalnih, političkih i drugih uvjeta za trajnu dobrobit mladih te njihovo aktivno, potpuno i odgovorno sudjelovanje u društvenoj zajednici putem savjetodavnih tijela mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba