U BUDINŠČINI POČINJE REKONSTRUKCIJA NERAZVRSTANE CESTE OD D-24 DO GROBLJA GOTALOVEC, PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA

Uredit će se 1,3 kilometra prometnice i prijelaz preko željezničke pruge te izgraditi novi most preko rijeke Krapine

Objavljeno: 02.08.2018. zagorjeinternational

U srijedu je u prostorijama Općine Budinščina potpisan ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije nerazvrstane ceste od državne ceste D-24 do groblja Gotalovec. Projekt je vrijedan 2.124.421 kunu. Ugovor su potpisali načelnik Radovan Hercigonja i direktor tvrtke Građprom d.o.o. iz Komina, Damir Tuković, koja je izvođač radova.

1380 metara

Ugovoreni rok izvođenja radova je 89 dana od dana uvođenja u posao te se sukladno dinamičkom planu radova, završetak očekuje krajem listopada. Ovim projektom rekonstrukcije nerazvrstane ceste, uredit će se prometnica u duljini od 1380 metara, širine kolnika tri metra, uz obostrane bankine širine pola metara, uredit će se prijelaz preko željezničke pruge, izgraditi novi most preko rijeke Krapine te izmjestiti dio postojeće instalacije TK kabela u novi koridor.
Ovime u provedbu kreće projekt kojeg je Općina Budinščina kandidirala za sredstva iz Programa ruralnog razvoja kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede i za njega su odobrena sredstva potpore do najvišeg iznosa od 2.339.702 kune.

Sigurnija prometnica

Načelnik Hercigonja ističe zadovoljstvo što su uspješno odrađeni svi poslovi koji su prethodili ovom činu potpisivanja ugovora, a odnose se na izradu projektne dokumentacije, dobivanje građevinske dozvole, sve postupke kandidiranja projekta, odobravanje sredstava potpore od strane Ministarstva, završetak postupaka javne nabave i odabir izvođača radova i stručnog nadzora. Hercigonja ističe da sav dosadašnji trud uložen u realizaciju projekta nisu imali priliku vidjeti mještani, no rezultat svega bit će uređena i znatno sigurnija prometnica te značajno unapređenje cestovne infrastrukture, koji se koristi za pristup crkvi i groblju u Gotalovcu i međusobnu prometnu povezanost naselja Pece, Gotalovec i Gornji Kraljevec.
– Ovaj kapitalni projekt samo je jedan u nizu koji će se realizirati na području općine Budinščina u ovoj i narednih godina, u cilju unapređenja komunalnog i društvenog standarda te poboljšanja uvjeta života naših građana – naglasio je Hercigonja. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba