ODRŽIVA KLIMATSKA I ENERGETSKA POLITIKA GRADOVA

Pregrada s još pet gradova u Hrvatskoj postala pilot grad u projektu IMPLEMENT

Objavljeno: 31.07.2018. zagorjeinternational

Grad Pregrada postao je pilot grad u projektu IMPLEMENT – “Improving Local Energy and climate policy through quality management and certification“, koji u Hrvatskoj provodi Regionalna energetska agencija (REGEA). Riječ je o projektu koji, uvođenjem programa upravljanja kvalitetom i certifikacije European Energy Award u Belgiji, Grčkoj, Poljskoj i Hrvatskoj, ima za cilj uspostavu svih potrebnih struktura u gradovima i općinama za provedbu održivih klimatskih i energetskih politika.

Šest gradova

European Energy Award bavi se energetskom i klimatskom politikom u vidu procesa te obuhvaća cijeli niz dokazanih mjera zaštite energije i klime koje gradovi i općine mogu provoditi. Tijekom projekta, 30 pilot gradova i općina u Europi će dalje razvijati i provoditi svoju klimatsku i energetsku strategiju.  Iz Hrvatske je u projekt uključeno šest gradova, a uz Pregradu, to su još Velika Gorica, Ivanić Grad, Karlovac, Jastrebarsko i Zaprešić. Vanjski savjetnici vodit će i pratiti napredak, dok će certifikacija osigurati da gradovi provode svoje klimatske i energetske planove u skladu s visokim standardima kvalitete.

Globalna konkurentnost

Projekt je financiran u sklopu programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020., najvećeg programa EU za istraživanje i inovacije s gotovo 80 milijardi eura raspoloživih sredstava tijekom sedam godina. To je financijski instrument koji provodi Inovacijsku uniju, vodeću inicijativu Europe 2020, s ciljem osiguranja globalne konkurentnosti Europe. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba