ZAGORCI ODLIČNI NA PRVENSTVU HRVATSKE U ZAGREBU

Plivači zabočkog Olimpa proteklog vikenda osvojili po jedno zlato i srebro te sedam bronci

Objavljeno: 30.07.2018. JJ

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine održano je u Zagrebu od 26.do 29. srpnja. Organizator je bio Hrvatski plivački savez, a prvenstvo je održano na olimpijskom 50-metarskom bazenu Svetice u Zagrebu. Nastupilo je 315 plivačica i plivača iz 33 hrvatska plivačka kluba. U iznimno jakoj domaćoj konkurenciji nastupilo je i osam natjecatelja Plivačkog kluba Olimp Zabok. Pod ravnanjem sportskog direktora Ivice Androića, nastupile su plivačice Magda Slovenec i Lana Halapir (2002.), Hana Sivec (2003.) i Tesa Novak (2004.), te plivači Karlo Iljaš (2000.), Nikola Iveković (2001.), Vili Sivec (2003.) i Patrik Erceg (2005.)

Isplivane norme

Prema propozicijama organizatora, na Prvenstvu Hrvatske nastupaju samo plivačice i plivači s isplivanim kvalifikacijskim normama potrebnim za nastup. Plivački klub Olimp Zabok u četiri dana natjecanja ostvario je odličan rezultat, osvojivši ukupno devet medalja, od toga jednu zlatnu, jednu srebrnu i sedam brončanih. Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bila je mlađa juniorka Tesa Novak. Pobijedila je u mlađoj juniorskoj konkurenciji na 200 slobodno, a s tim rezultatom je postala i treća juniorka Hrvatske. Na 100 leptir bila je druga, u kategoriji mlađih juniorki i treća u kategoriji juniorki. Zadnjeg dana natjecanja osvojila je i broncu na 100 slobodno. Mlađa juniorka Hana Sivec bila je četvrta na 100 leptir, a iako je otplivala treće vrijeme, medalju nije osvojila jer je plivala u sporijem B finalu. Na 50 slobodno bila je peta u kategoriji mlađih juniorki Hrvatske. Junior Karlo Iljaš bio je šesti na 400 mješovito. Vili Sivec bio je sedmi na 100 leptir i osmi na 200 leptir među mlađim juniorima. Lana Halapir osvojila je ukupno deveto mjesto među juniorkama na 50 leptir.

Juniorska štafeta

Posebno se istaknula mješovita mlađa juniorska štafeta u disciplini 4×100 slobodno, s osvojenom brončanom medaljom. Plivali su Vili i Hana Sivec, Patrik Erceg i Tesa Novak. Juniorska štafeta Olimpa na 4×100 slobodno bila je četvrta. Plivale su Hana Sivec, Tesa Novak, Lana Halapir i Magda Slovenec. Identičan rezultat, osvojivši četvrto mjesto, polučila je juniorska muška štafeta na 4×100 slobodno za koji su plivali Vili Sivec, Karlo Iljaš, Nikola Iveković i Patrik Erceg. Natjecatelji Olimpa u jutarnjim kvalifikacijama ukupno su se kvalificirali u 17 popodnevnih finalnih utrka. Iduće natjecanje za plivače je C ekipno prvenstvo u Zagrebu, koje se održava 3. i 4. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba