MEĐUNARODNIM FESTIVALOM TRADICIJSKE GLAZBE, U LOBORU ZAVRŠILA MANIFESTACIJA “JANINE”

Na jubilarnom izdanju “Loborfesta” nastupili sastavi koji su obilježili deset godina festivala

Objavljeno: 30.07.2018. zagorjeinternational

U Loboru je u nedjelju održano jubilarno 10. izdanje “Loborfesta”. Na najvećem međunarodnom festivalu tradicijske glazbe podalpskog podneblja u Hrvatskoj, ove su godine nastupili: Fiškali, Zvuci Zagorja, Ansambl Zagorje, Optimisti Zagorja, Dečki z bregov, Vladimir Kovačić – Sinovi Zagorja, Ausswinkl muzikanti, Ansambl Ponosni Zagorci, Ansambl Kajtoneri, Trio Fantastik, Ansambl Posluh te Juantal Quintett iz Austrije. Ove godine manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera, već je proslavljeno 10. izdanje, na kojem su sudjelovali svi sastavi koji su nastupali u ovih deset godina na festivalu.

Iznad očekivanja

“Loborfest”, koji je posjetio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, označio završetak sedmodnevne manifestacije “Janine”, kojom je proslavljen Dan općine i župe Lobor. Kratak osvrt na manifestaciju dala nam je načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja je istaknula kako je sve prošlo onako kako su i planirali, a manifestacija je nadmašila njihova očekivanja.

– Imali smo obnovu bračnih zavjeta za parove s pet, deset, 15, 20, pa čak i 60 godina braka. Organiziran je i dječji dan, s onim starim zaboravljenim igrama i prezentacijom DVD-a, a dramska sekcija KUD-a Lobor je izvela jednu dječju predstavu. Crkveni zbor sv. Ane imao je koncert, dramska sekcija KUD-a Lobor organizirala je večer kazališta, dok je KUD Lobor uz Večer folklora proslavio 45. obljetnicu postojanja, na koju su bili pozvani i začetnici KUD-a – rekla je načelnica Jembrih.

Lovačko društvo i DVD

Lovačko društvo “Oštrc” je obilježilo 80 godišnjicu postojanja, a na događanju je predstavljena i monografija društva. Povodom obilježavanja 90. godišnjice DVD-a Lobor, na središnjem je trgu organizirana pokazna vježba. Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, razna sportska događanja te zabavni program pod šatorom uz brojne izvođače. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba