Župan Kolar održao radni sastanak s braniteljskim udrugama

Na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Krapini, posjetitelji će moći razgledati naoružanje i opremu Hrvatske vojske

Objavljeno: 29.07.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek održali su radni sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije. Glavna tema sastanka bilo je svečano obilježavanje Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obilježavanje 23. obljetnice Vojno -redarstvene akcije “Oluja“.

Najbogatije do sada

Kao i prijašnjih, tako će i ove godine središnje događanje biti održano u Krapini, u četvrtak, 2. kolovoza, u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi KZŽ, URV-a 2. gardijske brigade “Gromovi“ PKZŽ, Kluba veterana i 7. gardijske brigade “Puma“ Krapina, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i Grada Krapine te uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva branitelja te braniteljskih udruga koje djeluju na području županije. Ovogodišnje događanje bit će najbogatije dosad, s obzirom na to da su u program uvršteni novi sadržaji, poput taktičko – tehničkog zbora, na kojem će posjetitelji moći razgledati naoružanje i opremu Hrvatske vojske, uz stručno vodstvo pripadnika Hrvatske vojske i pokaznu vježbu sa službenim psima, uz stručno vodstvo i izlaganje pripadnika Pukovnije vojne policije.

Pokazna vježba

Obilježavanje će početi u 12 sati na igralištu Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, otvorenjem taktičko – tehničkog zbora, gdje će se moći razgledati naoružanje i oprema Hrvatske vojske uz stručno vodstvo pripadnika Hrvatske vojske. U 14.30 sati održat će se odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod centralnog križa na Gradskom groblju u Krapini. Počast će odati obitelji poginulih, delegacije lokalnih vlasti i predstavnici udruga i drugih državnih institucija. U 15 sati prikazat će se metodsko pokazna vježba sa službenim psima, uz stručno vodstvo i izlaganje pripadnika Pukovnije vojne policije na igralištu OŠ Ljudevit Gaj, gdje će se u 15.30 sati okupiti pripadnici Udruga, veteranskih postrojbi i ostalih sudionika te u 15.50 krenuti do crkve sv. Nikole, uz pratnju limene glazbe, gdje će se slaviti sveta misa. Nakon svete mise, sudionici svečanosti će otići prema Starom gradu u Krapini i tamo će se u 17.15 sati održati središnja svečanost obilježavanja. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba