HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA: DONATORSKA VEČER ČLANOVA I SIMPATIZERA HNS-a

Za provedbu eksperimentalne kurikularne reforme u kumrovečkoj školi prikupljeno 70-ak tisuća kuna

Objavljeno: 23.07.2018. zagorjeinternational

U subotu je u kumrovečkom Spomen domu održana donatorska večer kako bi se prikupila dodatna sredstva za realizaciju eksperimentalnog programa kurikularne reforme “Škola za život“, u koji je, na inzistiranje kumrovečkog načelnika Roberta Šplajta, a uz potporu načelnice Zagorskih Sela Ksenije Krivec Jurak, kao 73. škola u Hrvatskoj, naknadno uključena i Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec. Brojne članice i članovi zagorskog HNS-a okupili su se u Kumrovcu, kako bi svojim donacijama poduprli ovaj vrijedan projekt i tako omogućili da i kumrovečka osnovna škola iskoristi mogućnosti koje joj se pružaju sudjelovanjem u eksperimentalnom programu, posebno kroz poboljšanje materijalnih uvjeta, nabavu opreme, tableta i edukacije učitelja.

Jedinstvena prilika

– Priliku da sudjelujemo u eksperimentalnom programu i time našim učenicima omogućimo obrazovanje primjereno 21. stoljeću nismo mogli propustiti, stoga sam zahvalan svima koji su nam dali podršku da ustrajemo, od resornog Ministarstva koje nam je u konačnici odobrilo sudjelovanje u programu, do ovih vrijednih donacija zagorskih HNS-ovki i HNS-ovaca te kumrovečkih poduzetnika, čime uz sufinanciranje Općina Kumrovec i Zagorska Sela, osiguravamo uspješnu provedbu programa i potpunu opremljenost škole – istaknuo je u svom govoru kumrovečki načelnik Robert Šplajt, koji nam je otkrio kako je od donacija članova, simpatizera i prijatelja HNS-a prikupljeno 35 tisuća kuna, a otprilike će toliki iznos donirati i gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici s područja općine Kumrovec, što znači da je ukupno prikupljeno 70-ak tisuća kuna.

 

Na donatorskoj večeri sudjelovali su uz, brojne članove i simpatizere HNS-a, i saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, potpredsjednik HNS-a KZŽ Branko Kučko te HNS-ovi županijski vijećnici.

Peta škola

– Još jednom je zagorski HNS okupljen oko kvalitetnog projekta pokazao veliko srce i zajedništvo. Uistinu nam ne treba puno da bismo stvari oko nas učinili boljima. Zagorski HNS ponovno je prepoznao ono što vrijedi i za što se treba boriti, u ovom slučaju to su naša djeca i njihovo bolje obrazovanje i drago mi je da smo ovim donacijama zaokružili financijsku konstrukciju za kvalitetnu provedbu programa – kazao je Anđelko Topolovec, dodavši kako je kumrovečka škola peta u županiji uključena u eksperimentalni program “Škola za život”.

U zabavnom dijelu donatorske večeri okupljene su zabavljali pijanist Jurica Vugrek, te grupa Viktori. (ib)

 

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba