SUTRA POČINJE MANIFESTACIJA “JANINE”, SEDMODNEVNA PROSLAVA DANA OPĆINE I ŽUPE LOBOR

Uz bogati duhovni program, održat će se tradicionalni “Loborfest”, a posjetitelje će zabavljati Begini i Ljubavnici

Objavljeno: 22.07.2018. JJ

Sutra počinju “Janine”, tradicionalna manifestacija u općini Lobor, povodom proslave sv. Ane, zaštitnice Župe, i Dana općine. Sutra je “Dan bračnih parova u župi”. Misno slavlje u 19 sati predvodit će vlč. Kristijan Tušek, ovogodišnji mladomisnik iz Mihovljana. Pod svetom misom bračne zavjete će obnoviti parovi koji ove godine slave jubilarne godišnjice braka.
Utorak je “Dan djece i mladih”, pa će se u 15 sati u prostorijama Općine održati darivanje novorođenih. U 17 sati se u Lovačkom domu održava program za djecu i mlade. U 18.30 sati je euharistijsko klanjanje, a svetu misu u 19 sati predvodi vlč. Karlo Kruljac iz Varaždina.

Koncert zbora

U srijedu je u župi “Dječji dan”. Nakon mise koju će predvoditi vlč. Matija Novački, mladomisnik iz Lobora, u 20 sati održat će se koncert Dječjeg zbora “Sveta Ana”.
Proslava svetkovine sv. Ane, zaštitnice Župe, očinje u četvrtak u 10.30 sati mimohodom udruga. Zavjetnu svetu misu na otvorenom predvodit će fra Mario Škrtić, provincijal Pavlina i župnik Župe Gospe Snježne u Kamenskom u Karlovcu. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u 13 sati, u 18 sati će se ponovno slaviti sveta misa, uz blagoslov djece, a u isto vrijeme počinje FAKL – Festival amaterskih kazališta u Društvenom domu. U 20 sati počinje cjelovečernja zabava u šatoru uz AZ Live Band.
U petak, nakon programa Viteškog društva Svetog Križa iz Lobora, u 22 sata počinje koncert Begina te cjelovečernja zabava u šatoru uz Fiškale.

Večer folklora

U subotu u 13 sati počinje obilježavanje 80 godina Lovačkog društva “Oštrc”, u 14 sati malonogometni turnir mjesnih odbora i župe, a u 19 sati Večer folklora, prigodno uz 45. obljetnicu djelovanja KUD-a Lobor.
Od 21 sat na rasporedu je cjelovečernja zabava u šatoru uz Ljubavnike. U nedjelju u 10 sati počinje 4. Memorijal Vladimira Sokolića. U 12.30 sati na rasporedu je pokazna vježba DVD-a Lobor, a manifestacija “Janine” završava tradicionalnim “Loborfestom”, koji počinje u 17 sati u šatoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba