PO PRVI PUTA SE JEDAN ŽUPANIJSKI OGRANAK OTVORENO SUPROTSTAVIO VRHU STRANKE

Zagorski SDP traži unutarstranačke izbore i poništenje odluke o suspenziji Siniše Hajdaša Dončića

Objavljeno: 21.07.2018. zagorjeinternational

Županijski odbor zagorskog SDP-a otvoreno se pobunio protiv vrha stranke i traži smjenu predsjednika stranke Davora Bernardića, piše Tportal.hr. Na sjednici održanoj u četvrtak, doneseni su zaključci koje je u ime odbora potpisao njegov potpredsjednik, saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji nam je kratko rekao da je Županijski odbor samo ponovio zaključke koji su već prethodno doneseni na sjednici Predsjedništva zagorskog SDP-a.
– Tražimo unutarstranačke izbore i protivimo se suspenziji gospodina Siniše Hajdaša Dončića – istaknuo je Vešligaj.

Stegovna mjera

To je prvi puta da se jedan županijski ogranak otvoreno suprotstavio vrhu stranke. Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora, održanoj u subotu, potpredsjedniku SDP-a Peđi Grbinu te članovima potpredsjedništva Siniši Hajdašu Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću izrečena je stegovna mjera privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u, kao i članska prava, na dvije godine. Hajdaš Dončić i Zmajlović čelnici su županijskih organizacija SDP-a Krapinsko – zagorske, odnosno Zagrebačke županije, a pod suspenzijom, oni te dužnosti ne mogu obnašati.

Zaobiđena procedura

Kako dalje navodi Tportal.hr, u zaključcima Županijskog odbora zagorskog SDP-a navodi se da odluku o privremenom oduzimanju prava za obnašanje funkcija do dvije godine u županijskoj organizaciji može donijeti ili županijski odbor ili Predsjedništvo SDP-a, a da Glavni odbor zatim treba potvrditi takvu odluku. Odluka o suspenziji Hajdaša Dončića, kažu, donesena je na sjednici Glavnog odbora, čime je zaobiđena propisana procedura. Iz tog razloga, Županijski odbor traži od Statutarne komisije stranke da poništi odluku o suspenziji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba