OSNOVANA UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA OROSLAVJE

“Uspostavljanjem zajedništva želimo promicati vrijednosti Domovinskog rata, ali i štititi dignitet hrvatskih branitelja”

Objavljeno: 13.07.2018. zagorjeinternational

U Andrijaševcu je osnovana udruga branitelja koja okuplja sve branitelje s područja Oroslavja i okolice. Nazvana je Udruga hrvatskih branitelja Oroslavje, a okuplja sve branitelje, bez obzira na postrojbu u kojoj su bili i na vrijeme sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Podrška Grada

Osnivačku skupštinu je otvorio i vodio Nenad Mihalić, a na samom početku okupljene branitelje je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Oroslavja Stanko Čičko, koji je istaknuo kako oroslavski branitelji imaju puno i svesrdnu podršku Grada, te je dodao da bi volio da i branitelji pridonesu da se značaj Domovinskog rata jače involvira u društvo, posebice kod mladih. Nakon što je donesena odluka o osnivanju udruge i prihvaćen statut, skupština je izabrala Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti. Za predsjednika Udruge izabran je Nenad Mihalić, za dopredsjednika Vladimir Crnec, za tajnika Zvonimir Vrban i za rizničara Darko Krušelj.
Na kraju se članovima skupštine obratio Mladen Ptičar, jedan od inicijatora osnivanja udruge.

Veći projekti

Rekao je kako je udruga svebraniteljska i pravno samostalna, a cilj je da se uspostavljanjem zajedništva štite i promiču vrijednosti Domovinskog rata, ali i štiti dignitet branitelja. Dodao je i kako udruga pomaže svakom branitelju, bez obzira na to je li on član udruge ili ne, pogotovu u svijetlu novog Zakona o hrvatskim braniteljima.
– Daljnji korak prema uspostavljanju većeg zajedništva je povezivanje s drugim udrugama na području županije, u cilju provođenja većih projekata, koji bi imali širi društveni značaj – istaknuo je Ptičar, poželjevši mnogo uspjeha u radu članovima Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba