ŽUPANIJSKI VIJEĆNICI SNIMILI I VIDEO PODRŠKE TRENERU HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE

Varaždinci Zlatka Dalića proglasili počasnim građaninom svoje županije

Objavljeno: 12.07.2018. JJ

Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu. Počasnim građaninom Varaždinske županije jednoglasno je proglašen Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije i svjetski poznati nogometaš koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije.

Igrač i trener Varteksa

Vijećnici Županijske skupštine te župan Radimir Čačić sa suradnicima sa sjednice su uputili i poruku podrške Zlatku Daliću uoči polufinalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva, u kojem je Hrvatska pobijedila Englesku.

Dalić je svojevremeno igrao za varaždinski Varteks, od svibnja 2002. do svibnja 2005. godine bio je na položaju sportskog direktora Varteksa te istodobno od 2003. do 2005. godine pomoćnik Miroslavu Blaževiću. U svibnju 2005. godine postao je glavni trener Varteksa te je u prvoj godini osvojio treće mjesto u 1. HNL. Godine 2006. vodio je Varteks u završnici Hrvatskog nogometnog kupa, izgubivši od HNK Rijeke.

Ostala priznanja

Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama te poznatim hrvatskim filmovima i tv-dramama. Za svoj rad primila je brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj.
Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu, koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko, koje je obilježilo 125 godina postojanja, te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba