PROJEKT “STEM AUTO” U OSNOVNOJ ŠKOLI U BUDINŠČINI

Šestero učenika sudjelovalo na ljetnoj radionici digitalne pismenosti, programiranja i robotike

Objavljeno: 12.07.2018. JJ

U četvrtak je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Budinščini, u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), održana ljetna radionica digitalne pismenosti, programiranja i robotike. Radionica, koja je dio projekta STEM auto, namijenjena je osnovnoškolskom uzrastu, a zamišljena je kao uvod u robotiku i programiranje. Projekt STEM auto namijenjen je manjim zajednicama koje do sada nisu imale priliku sudjelovati u IRIM-ovim projektima, a organiziran je u ciklusima. Radionicu je vodio Vlado Lendvaj, sa suradnicom Lanom Maravić, a sudjelovalo je šestero učenika predmetne nastave. Učenicima je prezentirano kako napisati svoj prvi program, kako ga preseliti na robot/mikroračunalo, kako logički razmišljati pisanjem kodova, itd. Radionica je trajala dva školska sata, a učenici su bili oduševljeni naučenim vještinama te su izrazili želju za održavanjem više sličnih projekata.

Najnovije po kategorijama

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

OPĆINA I ŽUPA LOBOR SUTRA SLAVE SVOJ DAN: Tim povodom, razgovarali smo s načelnicom Ljubicom Jembrih, koja je dobila povjerenje građana za drugi mandat na čelu općine

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

Objavljeno: 25.07.2021. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter