VELIKI DAN ZA ŽUPU SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Vlč. Alen Vrbek u nedjelju slavi svoju mladu misu

Objavljeno: 10.07.2018. JJ

U subotu, 9. lipnja, za svećenike su u zagrebačkoj katedrali zaređena četvorica Zagoraca: Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, Kristijan Tušek iz Mihovljana i Matija Novački iz Lobora. Svoje mlade mise već su proslavili vlč. Kristijan i vlč. Toni, a ove nedjelje u svojoj rodnoj župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju proslavit će je i vlč. Alen Vrbek. Tim se povodom u župi od četvrtka organizira trodnevni program duhovne pripreme.

Propovjednici i zborovi

U četvrtak u 17.30 sati počinje euharistijsko klanjanje i sveta ispovijed, nakon čega će u 18 sati svetu misu predvoditi preč. Davor Štuljan, a pjevat će Zbor župe sv. Anastazije iz Samobora. U petak, nakon krunice i svete ispovijedi, svetu misu u 18 sati predvodi preč. Damir Ocvirk, a pjeva zbor uz pratnju tamburaškog orkestra crkve sv. Josipa iz zagrebačke Trešnjevke. Trodnevnica završava u subotu, kada će misno slavlje predvoditi vlč. Danijel Hačko, a pjevat će Zbor “Ilirci” iz Krapine.

Nedjeljna svečanost

Nedjeljna svečanost počinje u dvorištu župnog dvora u 10.30 sati, gdje će mladomisnik primiti obiteljski blagoslov, a zatim u procesiji krenuti prema crkvi. U 11 sati ispred župne crkve na otvorenom slavit će se mlada misa vlč. Alena, na kojoj će propovijedati preč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, inače bivši župnik svetokriške župe. Misa zahvalnica slavit će se istog dana u župnoj crkvi s početkom u 19 sati, na kojoj propovijedati vlč. Aljaž Baša, mladomisnik iz slovenske župe Beltinci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba