BASKETBALL CAMP CROATIA: Damjan Rudež mladim košarkaškim talentima otkrio kako se nositi s najboljim košarkašem današnjice

“LeBron je najbolji na svijetu i skoro nemoguće ga je čuvati, ali ima jedna olakotna okolnost…”

Objavljeno: 05.07.2018. AB

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež vratio se u Hrvatsku nakon uspješne sezone s Monacom. Francuski prvoligaš treći put je osvojio naslov francuskog kupa osam najboljih momčadi, a svoj udio u velikom uspjehu dao je i 208 cm visok centar iz Zagreba. Damjan je u karijeri već bio prvak Belgije, Hrvatske i Slovenije, a bogato iskustvo stekao i je na NBA parketima. Kako uspjeti u svijetu profesionalne košarke, Damjan je otkrio polaznicima Basketball Camp Croatia.
– Ljetni kamp je odlična stvar za sve mlade košarkaše, i sam sam ih prošao nekoliko kao klinac. Može se naučiti puno, a sklapaju se i nova prijateljstva. Basketball Camp Croatia ima odlične uvjete i ne zaostaje za sličnim kampovima u svijetu. Vidim da polaznici rade s vrhunskim trenerima, a s nekima od njih sam i ja radio tijekom profesionalne karijere i znam koliko znanja mogu prenijeti. Vjerujem kako će svim polaznicima ovo biti sjajno iskustvo i nadam se da sam im malo pomogao kojim savjetom – izjavio je Rudež.

NBA karijera

Mladi košarkaški talenti iz Hrvatske, Srbije, Izraela, BiH, Italije, Austrije i Slovenije sa zanimanjem su slušali savjete hrvatskog profesionalca. Najviše ih je zanimala njegova karijera u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu te kako je igrati protiv najboljeg igrača na svijetu, LeBrona Jamesa.
– LeBron je najbolji na svijetu, ali upravo zato te trener neće izvaditi iz igre ako ti zabije koš. Kod njega postoji jedna “olakotna okolnost”, a to je da ne želi uvijek zabiti već češće gleda kako će dodati loptu suigraču. To vam je mala prednost, iako je i dalje skoro nemoguće čuvati ga – otkrio je polaznicima Damjan, koji je u Americi nosio dresove Indiana Pacersa, Minnesota Timberwolvesa i Orlando Magica.
Basketball Camp Croatia najmoderniji je košarkaški kamp u regiji. Više od 200 polaznika u dobi od 11 do 18 godina svakodnevno rade s vrhunskim stručnjacima po pomno isplaniranom programu. Buduće košarkaške zvijezde svakodnevno bruse svoje vještine s pomoćnim trenerom turskog Efes Pilsena Tomislavom Mijatovićem, trenerom slovenskih prvoligaša Damjanom Novakovićem i bivšim pomoćnim trenerom Hrvatske košarkaške reprezentacije Ivanom Velićem. Polaznicima je edukativno predavanje o prehrani održao i dr. Josip Zekić, upozorivši ih da loša prehrana može dovesti do zdravstvenih problema, slabosti i ozljeda na terenu. Polaznici su prošli i testiranje inicijalnog tjelesnog stanja od strane fitness centra Invictus Zagreb pod vodstvom profesora Ivana Kvesića kako bi se njihov daljnji razvoj mogao što bolje usmjeriti.

Nova prijateljstva

Kamp se održava u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Cilj kampa nije samo omogućiti mladima rad s vrhunskim trenerima, već i pružiti im priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport. Polaznici smješteni su u Hotelu Well Termi Tuhelj, a uz detaljno osmišljen dnevni program treninga u dvorani KK Zabok slobodno vrijeme između treninga krate na bazenima termalne rivijere.

FOTO: Marin Sušić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba