Stigao pismeni odgovor na pitanje koje je postavljeno na aktualnom satu prošle sjednice Županijske skupštine KZŽ

Na gorivo i održavanje automobila koji koristi župan Kolar, u pola godine potrošeno je 53.447 kuna

Objavljeno: 27.06.2018. AB

Županijski vijećnik Dragutin Ranogajec na aktualnom satu 8. sjednice Županijske skupštine postavio je upit županu Kolaru koliko je potrošeno na gorivo i održavanje automobila koje on koristi, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine, te koliko je angažirano na za “odlaske na teren”, prema podacima iz Polugodišnjeg izvješća o radu župana. Bilo je to pitanje vezano na kontinuirane prigovore oporbe da župan Kolar “troši mnogo novca na samopromociju” te da većinu svog radnog vremena provodi na terenu.

Odlasci na teren

Uoči 9. sjednice Županijske skupštine stigao je i pisani odgovor na to pitanje, koji prenosimo u cijelosti:

– Na gorivo i održavanje (auto dijelovi, gume, usluge servisa, registracija, pranje i čišćenje) službenog automobila kojim se koristi župan u promatranom je razdoblju utrošeno 53.447 kuna. U protokolarnim aktivnostima prema podacima iz izvješća angažira se službenik Ureda župana raspoređen na radno mjesto savjetnika za odnose s javnošću i protokol ili službenik Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine, raspoređen na radno mjesto višeg stručnog suradnika. Župan svakog dana na posao putuje sam. U popodnevnim satima veliku većinu vremena vozi se sam, kao i tijekom vikenda. Prema potrebi je angažiran i namještenik iz Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove raspoređen na radno mjesto vozača ili namještenik iz Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove, raspoređen na mjesto vozača i tehničara za održavanje.

Bez vozača vikendima

Namještenici se u pravilu ne angažiraju vikendima i praznicima, ali i rijetko kada u popodnevnim satima. Službenici upravnih tijela Krapinsko – zagorske županije sudjelovali su u aktivnostima sukladno nadležnosti i djelokrugu rada, no može se istaknuti da se u pravilu radi o aktivnostima koje je organizirala Krapinsko – zagorska županija – odgovoreno je iz Ureda župana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba